Διεθνείς κολυμβητικοί αγώνες Masters στη Θεσσαλονίκη

Αντίστροφη μέτρηση για τους κολυμβητικούς διεθνείς αγώνες Mάστερς (βετεράνων) που θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Ιουνίου, στο Εθνικό Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης και οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν οι με επίσημη χρονομέτρηση και όριο πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Καζάν.
Διοργανωτής είναι ο «Ε.Α.Τ. Αλέξανδρος» (υπεύθυνος είναι ο αρχιπροπονητής του συλλόγου, Φίλιππος Καλαβρέζος) και η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε.
Περισσότεροι από 300 αθλητές, (συμμετοχές από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Σκόπια )θα αγωνιστούν στη μνήμη του Δημήτρη Παπαδόπουλου, επί σειρά ετών εφόρου της ΧΑΝΘ, καθώς οι αγώνες είναι ένας φόρος τιμής στην πολυετή παρουσία και σημαντική προσφορά του στο χώρο της κολύμβησης.
Στα ατομικά αγωνίσματα, οι κολυμβητές και κολυμβήτριες θα αγωνιστούν σε 14 κατηγορίες. Ξεκινούν από την ηλικιακή κατηγορία 25 ως 29 ετών και φτάνουν ως εκείνη των… 90 – 94 ετών (γεννηθέντες από 1920 – 1924)!
Στα ομαδικά αγωνίσματα, το ηλικιακό όριο των κατηγοριών σκυταλοδρομιών υπολογίζεται από το ηλικιακό άθροισμα των συμμετεχόντων. Συνολικά θα αγωνιστούν αθλητές σε οκτώ κατηγορίες.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις δέκα το πρωί της Κυριακής 21 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα