Σπουδαίο «διπλό» η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία πήρε πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 στο Ελσίνκι κόντρα στην Φινλανδία στο πλαίσιο του 6ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2016 και έτσι η φιλοξενούμενη ανέβηκε στους 11 βαθμούς, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης, ενώ ελπίζει και για απευθείας πρόκριση! Η γηπεδούχος έμεινε στους τέσσερις πόντους. Το «χρυσό» γκολ για την Ουγγαρία πέτυχε ο Στίεμπερ στο 82’ με σουτ-κεραυνό από την περιοχή…
Οι «Μαυγάροι» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε τον έλεγχο και… χτύπησε σε καθοριστικό σημείο! Το ματς είχε πολλή δύναμη, με τις δυο ομάδες να μην σκοράρουν στο πρώτο μέρος. Η Ουγγαρία ξεκίνησε τον αγώνα με τριπλή μεγάλο ευκαιρία, μετά από κόρνερ, σε φάση στην οποία ζήτησε πέναλτι… Φάση στην οποία ο Σάλαϊ αρχικά και ο Γκέρα στη συνέχεια δεν κατάφεραν να σκοράρουν, καθώς στην πρώτη προσπάθεια… έβγαλε αμυντικός και στην δεύτερη ο τερματοφύλακας!
Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερο ρυθμό και στο 52′ οι Ούγγροι έχασαν τεράστια ευκαιρία! Ο νεοεισελθών, Κρίστιαν Νέμεθ βγήκε τετ α τετ με τον Χραντέκι, προσπάθησε να τον «κρεμάσει», αλλά ο Χάλστι πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή! Μετά το 60’ φάνηκε η Φινλανδία. Στο 65’ ο Ερεμένκο έκανε πολύ όμορφο σουτ, αλλά ο Κίραλι… εκτινάχθηκε και έσωσε την ομάδα του. Ακολούθησε στο 66’ κεφαλιά του Χετεμάι (μετά το κόρνερ από την προηγούμενη φάση) και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 70’ «απάντησε» η Ουγγαρία με τον Σάλαϊ, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο Χραντέκι!
Στο 81’ η φιλοξενούμενη βγήκε στην αντεπίθεση, και κέρδισε φάουλ μεταξύ μεγάλης περιοχής και κέντρου. Μετά την εκτέλεση και την απόκρουση με κεφαλιά, ο Στίεμπερ έπιασε τρομερό σουτ στην κίνηση και έκανε το 1-0 για την Ουγγαρία! Η Φινλανδία στα λεπτά που απέμεναν προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά στο 89’ η κεφαλιά του Ποζανπάλο πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι… Οι συνθέσειςΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέκι, Μοϊσάντερ, Αρκιβούο, Ραϊτάλα, Ερεμένκο, Χεταμάι, Σπαρβ, Χάλστι, Ματίλα (85′ Ποζανπάλο), Χαμαλάινεν, Πούκι (46′ Ρίσκι).ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Λανγκ, Καντάρ, Φιόλα, Γιουχάς, Ντζούντζακ (88′ Σίμον), Τόζερ, Στίεμπερ, Γκέρα, Σάλαι (77′ Νίκολιτς), Πρίσκιν (46′ Νέμεθ).

Σχετικά άρθρα