«Μπαμ» από Βενεζουέλα (video)

Η Βενεζουέλα έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα, καθώς με τον Ρόναλντ Βάργκας να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να νικήσει στην Ρανκαγκουά της Χιλής με 1-0 την Κολομβία, η οποία απογοήτευσε…
Οι «καφετέρος» μπορεί πριν από την διοργάνωση να παρουσιάζονταν ως ένα από τα φαβορί, αλλά στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαν αρχή μέση και τέλος! Ο Κουαδράδο, ήταν ίσως ο μόνος διασωθείς. Οι νικητές έχοντας σε μεγάλα κέφια το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, που αγωνίστηκε για 78 λεπτά, έπαιξαν με μυαλό και ψυχή καταφέρνοντας να κάνουν την μεγάλη έκπληξη, με γκολ στο 60′ από τον Ροντόν (κοντινή κεφαλιά).
Το ματς ξεκίνησε με αρκετά λάθη και σκληρά μαρκαρίσματα. Η Κολομβία αδυνατούσε να δημιουργήσει, ο Χάμες Ροντρίγκες έμοιαζε εγκλωβισμένος και η μπάλα δεν έφθανε στους Φαλκάο και Μπάκα. Το πρώτο 25λεπτο ήταν ισορροπημένο και η Βενεζουέλα απείλησε πρώτη στο 27’, με το κοντινό σουτ του Βάργκας, αλλά ο Οσπίνα ήταν σε ετοιμότητα. Στη συνέχεια η Κολομβία ανέβασε την απόδοσή της, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η υπεροχή της ήταν… ανούσια. Η Βενεζουέλα έφτασε μάλιστα κοντά στο γκολ στο 42’, όταν ο Γκέρα έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Οσπίνα έδιωξε σε κόρνερ.
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους οι Κολομβιανοί πίεσαν, αλλά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Βενεζουέλα κατάφερε να σκοράρει. Έδειχνε επικίνδυνη και κατάφερε να φτάσει στο γκολ! Μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Γκέρα βρήκε με κεφαλιά τον Ροντόν και εκείνος με νέα όμορφη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία! Στη συνέχεια η Κολομβία προσπάθησε να ισοφαρίσει. Έφτασε κοντά στο 1-1 στο 78’, με τον Μπαρόχα να αποσοβεί αρχικά το σουτ του Ροντρίγκες και στην εξέλιξη της φάσης αυτό του Καρντόνα. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι «καφετέρος» αύξησαν την πίεση. Στο 84’ με τον Κουαδράδο απείλησαν, αλλά δεν σκόραραν και έτσι δεν πήραν ούτε βαθμό.
Οι συνθέσειςΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Αρμέρο (82’ Μαρτίνες), Μουρίγιο, Ζαπάτα, Ζουνίγκα, Σάντσες (63’ Καρντόνα), Βαλέντσια, Κουαδράδο, Ροντρίγκες,Μπάκα (72’ Γκουτιέρες), Φαλκάο.ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Μπαρόχα, Ροζάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες, Αμορεμπιέτα, Ρινκόν, Σέιχας (75’ Λουσένα), Αράνγκο (86’ Σίσερο), Βάργκας (78’ Γκονζάλες), Γκέρα, Ροντόν.

Σχετικά άρθρα