«Με έκανε καλύτερο παίκτη και άνθρωπο»

«Ο κόουτς Σφαιρόπουλος με έκανε καλύτερο παίκτη και άνθρωπο», τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης, που επισήμανε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού αξίζει τα περισσότερα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλήματος της φετινής σεζόν.
«Ολοκληρώσαμε μια φοβερή χρονιά όπως αξίζαμε επί ενός σπουδαίου αντιπάλου όπως είναι ο Παναθηναϊκός», δήλωσε αρχικά ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» στην συνέντευξη Τύπου του τρίτου τελικού της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και σημείωσε: «Η σεζόν δεν άρχισε καλά αλλά τελείωσε με Πρωτάθλημα.Έτσι είναι ο αθλητισμός, είναι μια μικρογραφία ζωής. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στα άσχημα, και να μην ενθουσιαζόμαστε στα καλά. Η χρονιά και το Πρωτάθλημα μας αξίζουν. Φτάσαμε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας, καταφέραμε να πάρουμε το δεύτερο πρωτάθλημα τελευταία τρία χρόνια. Με τους προπονητές, τους προέδρους, τους παίκτες και το σταφ να συνεχίσουμε στον δρόμο επιτυχιών χωρίς να αλλάξουμε πολλά πράγματα».
«Ο κόουτς Σφαιρόπουλος μας άλλαξε πρωτίστως το μυαλό μας», υπογράμμισε ο Σπανούλης και εξήγησε: «Του αξίζουν τα περισσότερα συγχαρητήρια. Δούλεψε στον ψυχολογικό τομέα, άλλαξε την άμυνα μας, από την οποία αντλούσαμε δύναμη στις δύσκολες στιγμές. Ξέραμε τι ζητούσαμε στο γήπεδο. Μόνο κόουτς, αθλητές και πρόεδροι ξέρουν πόσο σκληρά δουλεύουμε. Και σήμερα ανταμείφθηκαν οι κόποι μας».
«Όπως έχει δηλώσει και ο κόουτς δεν περιμέναμε τώρα να ετοιμαστούμε για τους τελικούς αλλά προετοιμαζόμασταν σε όλη την χρονιά», σχολίασε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» για το… μυστικό της επιτυχίας. «Θα μπορούσαμε να είμαστε και Πρωταθλητές Ευρώπης. Φαντάζεστε να παίζουμε στο ΣΕΦ τον τελικό του Φάιναλ; Δεν γίνεται να μην παίρνουμε Πρωταθλήματα στην χώρα μας όταν είμαστε από τις κορυφαίες ομάδες Ευρώπης. Τώρα γευόμαστε το νέκταρ επιτυχίας».
Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την σεζόν 2011-12 που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας και τον τίτλο της Ευρωλίγκας, ο Σπανούλης παρατήρησε: «Η φετινή σεζόν ήταν εξίσου καλή, αν όχι καλύτερη από την χρονιά του Ίβκοβιτς. Όταν φτάνεις στο τέλος της διαδρομής στην Ευρώπη, η τελική επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σημασία έχει να είσαι εκεί. Και ο Ολυμπιακός είναι εκεί. Πρώτος στόχος πάντα είναι το Πρωτάθλημα Ελλάδας και μετά η Ευρώπη».
«Η χημεία, οι καλές σχέσεις και το ότι βάλαμε το εγώ κάτω από το εμείς, ήταν τα στοιχεία που μας έδωσαν τον τίτλο», δήλωσε, επίσης, ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά. «Έχουμε παίκτες που σε άλλες ομάδες θα ήταν πρωταγωνιστές και εδώ έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους. Δουλεύουμε σκληρά. Η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας στα δύσκολα, είμαστε ευλογημένοι και τυχεροί που έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας. Ο προπονητής πάντα με φτάνει στα όρια μου. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος με έκανε καλύτερο παίκτη και άνθρωπο».

Σχετικά άρθρα