«Φυσικά και θέλουμε να μείνει ο Σλούκας»

«Φυσικά και θέλουμε να μείνει ο Σλούκας», δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι: «Κοινοί παρονομαστές των τελευταίων επιτυχιών ήταν εμείς, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης και ο Σλούκας».

«Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, τους προπονητές, όλους δίπλα στην ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οποίος επισήμανε: «Μια ιστορική σεζόν τελείωσε, σε μια ωραία συγκυρία σαν την επέτειο του 1987, εδώ στο ίδιο γήπεδο, στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός ακόμη περισσότερο και από το 2012 στην Πόλη έκανε πολύ κόσμο να στηθεί στις τηλεοράσεις και να υποστηρίζει την ομάδα γι’ αυτό που πρεσβεύει ο σύλλογος, τη μαχητικότητά του, αλλά κι αυτό που πρεσβεύουμε εγώ και ο αδερφός μου». 

«Αν εξαιρέσεις την πρώτη ήττα, κάναμε ένα 5-0 επί του Παναθηναϊκού, κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα τρεις φορές σε έξι μέρες, ο Κάουν έκοψε το μπάσκετ από την ΤΣΣΚΑ κι αυτό δείχνει το μέγεθος του τι έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια», συνέχισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Παίξαμε σε τρεις τελικούς στην Ευρωλίγκα και κατακτήσαμε τους δύο. Αν παίζαμε τον τελικό στην έδρα μας, όπως η Ρεάλ, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα». 

«Κληθήκαμε στην αρχή της σεζόν να διαχειριστούμε μια κρίση, κάναμε την καλύτερη επιλογή όπως αποδείχτηκε και είμαι χαρούμενος που καταφέραμε όσα καταφέραμε με τον Γιάννη», υπογράμμισε ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» για την επιλογή του Σφαιρόπουλου ως αντικαταστάτη του Γιώργου Μπαρτζώκα. «Ήξερε τι σημαίνει ο Ολυμπιακός και δεν χρειάστηκε να του εξηγήσουμε εμείς. Τα εννιά χρόνια που είμαστε στον Ολυμπιακό έχουν υπάρξει κι αποτυχίες κι αντίξοες συνθήκες, κυρίως στην Ελλάδα, και ατυχίες όπως με τραυματισμούς σε επενδύσεις, αλλά αυτό που μας κρατά είναι πως είμαστε ενωμένοι με τον αδερφό μου, αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγουμε στις σωστές αποφάσεις. Να ευχαριστήσω και τη γυναίκα μου που με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια με το δικό της τρόπο». 

Όσο για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κυριαρχήσει όπως δεν έκανε μετά το 2012, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απάντησε: «Η περσινή σεζόν στην Ευρώπη ήταν πετυχημένη. Αν δεν είχε τραυματιστεί ο Βασίλης, θα είχαμε πλεονέκτημα έδρας και θα είχαμε πάει σε τέσσερα σερί Final Four. Στην Ευρωλίγκα υπάρχουν κανόνες που τους σέβονται όλοι, όχι όπως στην Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι παίκτες που παίζουν σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις και αντιμετωπίζουν διαφορετικές καταστάσεις. Δεν αρκεί πάντα ένας προπονητής για να τους κάνει έτοιμους. Δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος, για να μη φάμε καμιά καταγγελία πάλι». 

Για την απόφαση να φέρουν τον Σπανούλη και τον Σφαιρόπουλο και αν αποτελεί δικαίωση ανέφερε: «Το δύσκολο είναι να αλλάξει προπονητής, να διατηρήσει το ίδιο ρόστερ και με αυτό να φτάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας και στο πρωτάθλημα. Ο άνθρωπος έγραψε ιστορία σήμερα». 

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος για τη μεταγραφολογία τόνισε: «Δεν έχουμε μιλήσει με τον Χάινς ή τον Περπέρογλου, παρότι έχουμε φιλικές σχέσεις. Όλοι όσοι είναι στον Ολυμπιακό, δεν θέλουν να φύγουν. Ο κοινός παρανομαστής για μας είναι ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης και ο Σλούκας. Φυσικά και θέλουμε να μείνει ο Σλούκας». 

Σχετικά άρθρα