Ελκυστικό ρίσκο με Σίλβα

Μεγαλύτερη έκπληξη για πολλούς προκαλεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πάει για τρίτη φορά σε επιλογή Πορτογάλου προπονητή μετά τις «ημιτελείς» συνεργασίες με Ζαρντίμ και Περέιρα., παρά το ότι είναι έτοιμος να δώσει τα κλειδιά σε έναν 38χρονο τεχνικό που τώρα «χτίζει» την καριέρα του στους πάγκους και βγαίνει για πρώτη φορά από την πατρίδα του.
 
Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός πάει σε λύση σχετικά άπειρου τεχνικού και από αγορά που δεν του έχει «βγει» απολύτως στο πρόσφατο παρελθόν. Και προφανώς παίρνει ρίσκα. 
 
Η άλλη…όψη λέει ότι αυτό το ρίσκο είναι ελκυστικό, διότι ο Μάρκο Σίλβα έχει προλάβει να δείξει πως δίκαια θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι των πάγκων της Πορτογαλίας. Οδήγησε την Εστορίλ στην καλύτερη πορεία της και την έφερε στην Ευρώπη. Πήγε καλά με την Σπόρτινγκ και πήρε τίτλο. Έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και μπήκε στο κλαμπ όσων έχουν παραστάσεις από την κορυφαία διοργάνωση. Έχει ακούσει τα καλύτερα από τον ίδιο τον Μουρίνιο για τη δουλειά και για την προοπτική του. Είναι προπονητής που αποδεδειγμένα δίνει βάρος στο επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, κάτι που ψάχνει ο Ολυμπιακός από το νέο του τεχνικό. Κερδίζει το σεβασμό των παικτών του και τους εμπνέει, κάτι που δεν είχε καταφέρει ο Περέιρα. Και είναι ανυποχώρητος στις απαιτήσεις του, τόσο από την ομάδα όσο και από τη διοίκησή της, καθώς με την Σπόρτινγκ «τα έσπασε» επειδή δεν συμφωνούσαν με τις μεταγραφικές εισηγήσεις του. 
 
Όσο για την επιλογή από την πορτογαλική αγορά, είναι απλουστευμένη η άποψη πως αφού δεν έπεισαν οι Ζαρντίμ και Περέιρα δεν πρέπει να ξαναπάρει προπονητή από αυτή τη χώρα ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για μια αγορά πολύ δυνατή στον τομέα των τεχνικών, κάτι σαν την Ελλάδα στο μπάσκετ! 
 
Κι άσε που η τρίτη φορά πάντα είναι και η…«φαρμακερή»!

Σχετικά άρθρα