Χωρίς ΔΝΤ η γερμανική βουλή δεν ψηφίζει ελληνικό deal

15 Ιουνίου 2015

Χωρίς συμετοχή του ΔΝΤ το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει συμφωνία "διάσωσης" της Ελλάδας δήλωσε ο Βόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών Χριστιανοδημοκρατών της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ (CDU), σύμφωνα με το Reuters και ζήτηση από την Ελλάδα να «επιστρέψει στο ρεαλισμό».

«Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω ένα νέο πρόγραμμα εάν το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι αυτό δεν λειτουργεί» ανέφερε ο στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα αλλά αν υποστηρίζει ότι αυτό δεν λειτουργεί, η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα πάρει μια απόφαση που δεν θα επιτρέπει την καταβολή άλλων δανειακών δόσεων».

«Όλοι γνωρίζουμε το διακύβευμα. Κανείς στην Ευρώπη όμως δεν έχει την ευθύνη γι αυτό, εκτός από την ίδια την Ελλάδα» συνέχισε ο Γερμανός αξιωματούχος. «Δεν θέλει μόνο η Άνγκελα Μέρκελ να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, πολλοί το θέλουν. Λέμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει. Αλλά δεν θα δουλέψει το σύστημα, η Αθήνα να θέτει τους όρους και να λέει όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό της. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στον ρεαλισμό».

Διαβάστε περισσότερα στο www.enikos.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...