192 θερμίδες: Crumble μήλου με βρώμη

15 Ιουνίου 2015

Συστατικά

  • 35 γραμμ. νιφάδες βρώμης
  • 35 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 20 γραμμ. ζάχαρη
  • 35 γραμμ. βούτυρο
  • Για τη γέμιση
  • 400 γραμμ. μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα 4
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
 

Τρόπος μαγειρέματος

1

Προθέρμανε το φούρνο στους 190 ° C .

2

Βάλε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό .

3

Βράσε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

4

Βγάλε από την κατσαρόλα και βάλε τα μήλα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια.

5

Βάλε το αλεύρι και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά.

6

Κόψε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και πρόσθεσέ το στη βρώμη και το αλεύρι.

7

Ανακάτεψε με τα δάχτυλά σου μέχρι να έχεις ένα μίγμα σαν ψίχουλα.

8

Πρόσθεσε τη ζάχαρη μέσα και ανακάτεψε.

9

Ρίξε το μίγμα με τη βρώμη πάνω από τα μήλα.

10

Ψήσε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η βρώμη και το μήλο να βράσει.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ