Σοκολατένια κόλαση!

15 Ιουνίου 2015
Συστατικά

Για το κέικ

  • 1 αυγό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. καφέ φίλτρου
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • φρέσκιες φράουλες

Για τη γκανάζ

  • 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρ

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλευροβουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20 εκ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αυγό, τη ζάχαρη και το γιαούρτι.
  • προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε επίσης. Προσθέτουμε τη βανίλια, τον καφέ, το κακάο και ανακατεύουμε επίσης.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο και το βάζουμε στα δύο ταψάκια.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τη βάλουμε μέσα.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψάκι και μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.

Για τη γκανάζ

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ.
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά την ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια ή το ποτό.
  • Για τη συναρμολόγηση απλώνουμε μαρμελάδα ανάμεσα στα 2 παντεσπάνια και σκεπάζουμε με την γκανάζ. Διακοσμούμε με τις φράουλες.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ