Τα αγαπημένα μας κουλουράκια με πορτοκάλι και σουσάμι!

15 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 460γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 70γρ. σουσάμι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 20γρ. αμμωνία
  • 250ml χυμό πορτοκαλιού
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 260ml νερό
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

 

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.

 

Βήμα 3

Ρίχνετε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.

 

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

 

Βήμα 5

Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ