Πουτίγκα MONO σοκολάτα!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη</li>
<li>125 γρ. βούτυρο</li>
<li>3 μεγάλα αυγά</li>
<li>150 γρ. ζάχαρη</li>
<li>30 γ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p> </p>
<div>
<ul>
<li>Ξεκινάμε βάζοντας τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.</li>
<li>Σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια ενός σύρματος χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.</li>
<li>Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και του βουτύρου στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.</li>
<li>Αδειάζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια για σουφλέ τα οποία τα έχουμε αλείψει με βούτυρο και τα έχουμε πασπαλίσει με κακάο.</li>
<li>Για τις συνταγές που έχουν μέσα σοκολάτα ή κακάο χρησιμοποιούμε κακάο για το αλευροβουτύρωμα για να μην πάρει άσχημο χρώμα το κέικ ή η κρέμα μας και φαίνεται βρώμικο.</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αλλά σιγουρευόμαστε ότι έφτασε στην θερμοκρασία πριν βάλουμε μέσα τα γλυκά μας.</li>
<li>Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχει γίνει μια κρούστα, και το γύρω γύρω από το γλυκό μας να είναι ψημένο και σερβίρουμε.</li>
<li>Ο χρόνος όπως είδατε είναι πολύ λίγος.</li>
<li>Μπορούμε να έχουμε έτοιμα στον πάγκο μας άψητα τα γλυκά και τα ψήνουμε μόλις την τελευταία στιγμή.</li>
<li>Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ μαζί με λίγη κρύα κρέμα. Το γλυκό αυτό ΔΕΝ περιμένει.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα