Πένες με ντοματίνια και τηγανητή μελιτζάνα!

15 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρά καρέ
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινο τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Βράζετε τις πένες και τις στραγγίζετε. Αλατίζετε τις μελιτζάνες.

 

Βήμα 2

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βάζετε σε πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

 

Βήμα 3

Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πένες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε ζωντανό τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί της αρεσκείας σας.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ