Χταποδάκι με κριθαράκι,το αγαπημένο ΟΛΩΝ!

15 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, βάρους περίπου 1 κιλού, καθαρισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά καρέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200ml χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 250γρ. κριθαράκι χοντρό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ραντίζετε με το ξίδι, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε το χταπόδι σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, γιατί το χταπόδι βγάζει δικά του υγρά. Στη συνέχεια το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

 

Βήμα 2

Αδειάζετε την κατσαρόλα από τα ζουμάκια του χταποδιού και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την δάφνη, την κανέλα, την ζάχαρη, το ψιλοκομμένο χταπόδι και 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το χταπόδι να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα.

 

Βήμα 3

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε το κριθαράκι και το βράζετε λιγότερο χρόνο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία. Πρέπει να μείνει al dente.

 

Βήμα 4

Σουρώνετε το κριθαράκι και το ρίχνετε απευθείας στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Τα νέα της ημέρας
13:47 Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ