Πεντανόστιμα πιτάκια με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια!

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 κ.γ. σπόρους από μάραθο</li>
<li>2 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες</li>
<li>1 κ.γ. αλάτι</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα Dijon δυνατή</li>
<li>120 γρ. κατσικίσιο τυρί ρολό σε θερμοκρασία δωματίου</li>
</ul>
<p><strong><span>Για τα πιτάκια</span></strong></p>
<ul>
<li>10 φύλλα κρούστας</li>
<li>125 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο και αφημένο σε θερμοκρασία δωματίου</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></p>
<div class="text">
<p> </p>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε για μισό λεπτό τους σπόρους του μάραθου.</li>
<li>Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σοτάροντας σιγά σιγά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.</li>
<li>Αυτό θα πάρει και 20 λεπτά. Χρειάζεται να ανακατεύουμε καθ’όλη τη διάρκεια του σοταρίσματος με μία κουτάλα αλλά όχι συνεχώς. Απλά καθώς περνάει η ώρα και εξατμίζεται η υγρασία του κρεμμυδιού χρειάζεται να ανακατεύουμε πιο συχνά.</li>
<li>Αφήνουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τη μουστάρδα και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι.</li>
<li>Αφήνουμε το μείγμα της γέμισης στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.</li>
</ul>
<p><strong>Για τα πιτάκια</strong></p>
<ul>
<li>Γενικά δουλεύουμε γρήγορα ή αλλιώς σιγουρευόμαστε ότι τα φύλλα είναι πάντα σκεπασμένα καλά με μια υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.</li>
<li>Βάζουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο εργασίας με την μεγάλη του πλευρά προς τα εμάς.</li>
<li>Με τη βοήθεια ενός πινέλου πασπαλίζουμε λιωμένο βούτυρο πάνω στο φύλλο.</li>
<li>Απλώνουμε ένα ακόμα φύλλο πάνω από το πρώτο.</li>
<li>Βουτυρώνουμε ελαφρά και αυτό.</li>
<li>Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα σε 6 λωρίδες. Το μαχαίρι μας κόβει παράλληλα στην μικρή πλευρά του φύλλου έτσι ώστε να έχουμε 6 διπλές λωρίδες βουτυρωμένου και έτοιμου φύλου.</li>
<li>Στην κάτω δεξιά γωνία της πρώτης λωρίδας βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά γλυκού από τη γέμιση και ξεκινάμε να διπλώνουμε το φύλλο ώστε να σχηματίζουμε τρίγωνο και να φτιάχνουμε τα πιτάκια μας.</li>
<li>Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. </li>
<li>Το κάθε τριγωνάκι το βάζουμε σε ταψάκι με την μεριά της ένωσης προς τα κάτω και απλώνουμε πάνω του λίγο βούτυρο.</li>
<li>Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα πιτάκια μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα