Κιμαδόπιτα με κασέρι και καρύδια!

15 Ιουνίου 2015

Υλικά συνταγής

 

  • 10 φύλλα φύλλα Κρούστας 
  • 1 κιλό κιμά (περασμένο μία φορά στην μηχανή του κιμά)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και έξτρα ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 πρέζα κανέλα ή μοσχοκάρυδο
  • 250 ml ζωμό βοδινού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
 
Εκτέλεση

 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) κατσαρόλα. Ροδίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά γύρω γύρω από όλες τις πλευρές να αλλάξει χρώμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε που και που, και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθεί για 10΄. Πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε το κασέρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
 
Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα καλά. Αδειάζουμε τον μισό κιμά. Στρώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα/λαδωμένα. Αδειάζουμε τον υπόλοιπο κιμά. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Στρίβουμε τις άκρες της πίτας, τη χαράζουμε και με το πινέλο λαδώνουμε καλά την επιφάνεια.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στην κάτω αντίσταση και για 30΄ στην πάνω και κάτω αντίσταση να ροδίσει καλά. Περιχύνουμε την ψημένη πίτα με το ζωμό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10΄ στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, στην τελευταία σχάρα.
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ