Πανεύκολο ορεκτικό: Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό!

15 Ιουνίου 2015
Υλικά
  • 6 μέτριες ντομάτες
  • 2 μπαλάκια μοτσαρέλα των 200 γρ. το καθένα, στραγγισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (πατικωμένα)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από σέρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
 

Διαδικασία 

Κόβουμε από το επάνω μέρος κάθε ντομάτας ένα καπάκι και αφαιρούμε λίγο από τη σάρκα της. Ανακατεύουμε τους κύβους της μοτσαρέλας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα αυτό. Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ (ή στο μούλτι). Περιχύνουμε κάθε ντομάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ