«Έφυγε» ο θρύλος Ζίτο! (video&pics)

Η Βραζιλία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έχασαν έναν θρύλο της μπάλας, καθώς σε ηλικία 82 ετών, έφυγε από την ζωή ο Ζίτο! Μιλάμε για συμπαίκτη των Πελέ, Πέπε και Κουτίνιο που κατέκτησαν δύο Παγκόσμια Κύπελλα του 1958 και του 1962 με την «σελεσάο».
Να αναφέρουμε πως στη Βραζιλία κηρύχθηκε πένθος επτά ημερών. Ο Νέιμαρ, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του πρώην μεγάλου άσου, έγραψε στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν υπάρχουν λόγια για να τον περιγράψει κανείς… Τον ευχαριστώ και θα του είμαι αιώνια ευγνώμων για όσα έκανε για εμένα. Με πίστεψε και με βοήθησε πολύ. Ας ξεκουραστεί εν ειρήνη…Σε ευχαριστώ για όλα Ζίτο»!
Ο Ζίτο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Πριν από ένα χρόνο είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό και νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο νοσοκομείο. Τελευταία έπασχε και από Αλτσχάιμερ.
Ο πρώην άσος ως παίκτης έκανε μεγάλη καριέρα σε συλλογικό επίπεδο με την Σάντος. Κατέκτησε το Διηπειρωτικό το 1962 και το 1963, σε 727 συμμετοχές πέτυχε 57 γκολ και πανηγύρισε περισσότερους από δέκα τίτλους.

Nao tenho palavras pra descrever esse cara, simplesmente agradeço tudo que fez por mim … Obrigado ZITO ! #RIPZITO pic.twitter.com/RiPRwWUGSn
— Neymar Jr (@neymarjr) June 15, 2015

Obrigado por tudo, Zito. Descanse em paz, eterno capitão. pic.twitter.com/M295tniwxF

— Santos Futebol Clube (@SantosFC) June 15, 2015

Σχετικά άρθρα