«Διψάμε ακόμη περισσότερο»

«Κορεσμός δεν υπάρχει είμαστε ακόμα μικροί, διψάμε ακόμα περισσότερο», επισήμανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, την επόμενη ημέρα της κατάκτησης του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας από τον Ολυμπιακό. «Παρά το κακό ξεκίνημα με μια ήττα που πολλοί δεν περίμεναν (σ.σ. για το Κύπελλο Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό), είχαμε την ίσως πιο σταθερή μας χρονιά», τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης. 

Η συνέντευξη των δύο παικτών των «ερυθρόλευκων» στην εκπομπή «Η ώρα των Πρωταθλητών» στο κανάλι Novasports:

Για το κακό ξεκίνημα και την ήττα στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό:

Γ.Π: «Παρά το κακό ξεκίνημα με μια ήττα που πολλοί δεν περίμεναν, είχαμε την ίσως πιο σταθερή μας χρονιά. Παρά το ότι γυρίσαμε από το FF ήμασταν πολύ σταθεροί και ανταγωνιστικοί και στην Ελλάδα».

Β. Μ: «Για να ανακάμψεις από μια κρίση, πρέπει να τα έχουμε όλοι καλά μεταξύ μας. Μετά την ήττα στο Κύπελλο, μαζευτήκαμε Έλληνες και ξένοι και είπαμε πως πρέπει να αντιδράσουμε και να εξιλεωθούμε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για την αποχώρηση Μπαρτζώκα και την έλευση Σφαιρόπουλου: 

Γ. Π: «Από τότε που ήρθε ο κόουτς είχαμε σταθερή πορεία στην Ευρώπη, κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, πήρε στον τομέα της ψυχολογίας το 100% από κάθε παίκτη. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Υπάρχουν προπονητές που δεν έχουν σταθεί τυχεροί και άλλοι που έχουν πετύχει δυσανάλογα πράγματα σε σχέση με την αξία τους. Η προτεραιότητα μας είναι να ξεκουραστούμε. Δεν θέλω τώρα να σκέφτομαι τίποτα, ούτε για την επόμενη χρονιά. Η παραμονή στην κορυφή είναι αυτό που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Το σήμερα μετράει στο χώρο και στη χώρα που ζούμε. Ξεκινάμε από μηδενική βάση τη νέα χρονιά». 

Β. Μ: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Η ιστορία γράφεται με γεγονότα, αφού ξεκίνησε έτσι η χρονιά ο κόουτς Μπαρτζώκας αποφάσισε να αποχωρήσει και ο κόουτς Σφαιρόπουλος έθεσε ως σημείο αναφοράς την άμυνα, αυτό ήταν και το σημαντικότερο. Πολλές φορές είχαμε χάσει διαφορές κόντρα στον Παναθηναϊκό και ακόμα και παιχνίδια. Όσοι είμαστε στον Ολυμπιακό γνωρίζουμε πως είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε. Αν δεν παίρνεις τίτλους είσαι αποτυχημένος. Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την πίεση αλλιώς δεν αξίζεις να είσαι σε αυτό το επίπεδο. Δεν υπάρχει κορεσμός είμαστε ακόμα μικροί, διψάμε ακόμα περισσότερο. Έχουμε ζήσει και τα καλά και τα άσχημα στην ομάδα». 

Για τις λέξεις «δυναστεία» και «αυτοκρατορία»:

Γ. Π: «Δεν είμαστε σε θέση να μιλάμε για δυναστεία, η χρονιά που ακολούθησε το 2012 είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Τη λέξη δυναστεία μπορείς να την πεις μετά από πέντε χρόνια που θα παίρνεις το πρωτάθλημα για παράδειγμα. Όταν έχεις αντίπαλο τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο να μιλήσεις για δυναστεία».

Β. Μ: «Οι λέξεις δυναστεία, αυτοκρατορία, τις λες στο μέλλον όταν βλέπεις κάτι από μακριά. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε τι έχουμε κάνει. Είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο». 

Για το καλό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού:

Γ. Π: «Ποτέ οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν κάτι, κάθε χρόνο το ίδιο γίνεται, άλλοι είναι άλλοι παράγοντες που προάγουν τη βία. Όλα αυτά αποτελούν μία μειονότητα ανθρώπων και οπαδών».

Β. Μ: «Ότι γίνεται ανάμεσα στους παίκτες είναι μόνο μέσα στο παρκέ».

Σχετικά άρθρα