H ακτινογραφία του Βάργκας (photos)

Σημερινό δημοσίευμα της “Live Sport” αναλύει με τη βοήθεια της OPTA την παρουσία του Ρόναλντ Βάργκας στην πρεμιέρα της Βενεζουέλας στο Copa America κόντρα στην Κολομβία.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:Σε… πελάγη ευτυχίας πλέουν τόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, όσο και ο κόσμος της μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Ρόναλντ Βάργκας στην πρεμιέρα του Copa America. Η εμφάνιση του 29χρονου μεσοεπιθετικού ξεπέρασε τις προσδοκίες και του πλέον αισιόδοξου φίλου του “δικεφάλου”. Ο Βάργκας εντυπωσίασε με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο του “Ελ Τενιέντε”, όπου ήταν ένας από τους κορυφαίους του γηπέδου στα 78′ που αγωνίστηκε.Παίκτης με επιθετικές αρετές, που δημιουργεί, αλλά και “εκτελεί”. Μεοεπιθετικός που έχει την ικανότητα να παίξει τόσο πάνω στην πλάγια γραμμή, όσο και πίσω από τον επιθετικό. Ποδοσφαιριστής που παίζει για την ομάδα και όχι για την πάρτη του. Συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αμυντική λειτουργία, παίζει με τη μία και χρησιμοποιεί με μεγάλη ευχέρεια και τα δύο του πόδια. Παρότι δέχθηκε πολλές κλωτσιές από τους αντιπάλους του -σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα τα μαρκαρίσματα των Κολομβιανών ήταν αντιαθλητικά- όχι μόνο δεν… κώλωσε, αλλά δεν βγήκε ούτε εκτός ρυθμού αγώνα. Ίσα ίσα που όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή του.Η ΑΕΚ με την απόκτηση του Βάργκας ουσιαστικά κλειδώνει τη θέση “10” και όλη την δεξιά της πλευρά. Ο Μπακάκης (όταν επιστρέψει με το καλό) και ο Βασιλαντωνόπουλος είναι οι δύο παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Γκάλο είναι φαβορί για να καλύψει τη θέση του δεξιού εξτρέμ με back up τον Πλατέλλα και ο Βάργκας θα αναλάβει το ρόλο του αντι-Μάνταλου μέχρι ο Έλληνας διεθνής να γυρίσει στη “δράση”. Ο Δέλλας έχει ήδη… πονοκέφαλο!ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: Έντονη παρουσία στη δεξιά πλευρά είχε ο Βάργκας στα 78 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στην Κολομβία. Τόσο επιθετικά -κυρίως- όσο και αμυντικά βοήθησε σημαντικά, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Ορισμένες φορές σύγκλινε προς τον άξονα λόγω της συνήθειάς του να αγωνίζεται ως «δεκάρι».

ΣΩΣΤΕΣ/ΛΑΘΟΣ ΠΑΣΕΣ: Τα 2/3 των πασών που πραγματοποίησε στο ματς ο 29χρονος άσσος από τη Βενεζουέλα, ήταν σε συμπαίκτες του. Από τις 27 πάσες που επιχείρησε, οι 19 ήταν στους… ομοεθνείς του, ενώ μόλις 8 είχαν αποδέκτη κάποιον αντίπαλο. Αρνητικό είναι, πάντως, ότι από τις 8 λανθασμένες πάσες, οι 5 ήταν πίσω από το κέντρο και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις.

ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ: Πέντε φορές κατάφερε να ανακτήσει την μπάλα από αντίπαλό του ο Βάργκας, με την στατιστική του να γράφει ισάριθμα κλεψίματα. Αυτό φανερώνει ότι βοήθησε και στο αμυντικό κομμάτι, μαρκάροντας τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές.

ΦΑΟΥΛ ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ: Σε μόλις ένα φάουλ υπέπεσε κατά τη διάρκεια των 78 λεπτών που αγωνίστηκε ο νέος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Αντιθέτως, πέντε ήταν αυτά που καταλογίστηκαν υπέρ του, δείγμα του ότι κάλυπτε σωστά τη μπάλα με το σώμα του (τα 4 εξ αυτών τα κέρδισε πίσω από το κέντρο).

Σχετικά άρθρα