«Ορθάνοιχτη η πόρτα του ΝΒΑ εάν μείνει ο Βεζένκοφ στον Άρη»

Έαν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ παραμείνει στον Άρη η… πόρτα του ΝΒΑ θα μείνει ανοιχτή, ενώ εάν κάνει μεταγραφή θα δυσκολέψει η μετακίνηση του στον «μαγικό κόσμο» σύμφωνα με τον ατζέντη του 20χρόνου φόργουορντ των «κίτρινων», Νίκο Λώτσο.
Ο Λώτσος εξήγησε γιατί ο Βεζένκοφ αποσύρθηκε από το ντραφτ της φετινής σεζόν και ποιό είναι το πλεονέκτημα του Άρη στην προσπάθεια του να κρατήσει τον 20χρόνο φόργουορντ στο ρόστερ του.
Αναλυτικά ο ατζέντης του Βεζένκοφ αναφέρθηκε σε συνέντευξη στο «Yello Radio 92,8 FM»:
Στην απόσυρση του Βεζένκοφ από το ντραφτ: «Ήταν κάτι που δεν το περίμενε κανείς από την Αμερική, να αποσυρθεί ο Αλέξανδρος από το ντραφτ. Ήταν κάτι που το αποφάσισε μόνος του. Άκουσε και τους γονείς του και τη δική μου γνώμη και μετά αποφάσισε αυτός. Και με βρίσκει σύμφωνο, καθώς έχει άλλες δύο χρονιές να μπει και να είναι και καλύτερος. Αρκετοί θεωρούν πως τη χρονιά που έκανε δεν μπορεί να την επαναλάβει, αλλά εγώ είμαι σίγουρος πως μπορεί να κάνει και καλύτερες. Σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος».
Στο ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ: «Αυτοί παρακολουθούν παιδιά που έχουν μεγάλο ταλέντο. Άρα αφού το έκαναν αυτή τη χρονιά, θα το κάνουν και την επόμενη. Τώρα, δεν ξέρω ποιες ομάδες θα παρακολουθήσουν τον Αλέξανδρο, αλλά σίγουρα θα τον παρακολουθήσουν. Δεν ξέρω εάν θα είναι οι Μέμφις ή κάποια άλλη ομάδα. Αυτό θα το δούμε. Αναλόγως και σε ποιον αριθμό θα είναι του χρόνου στο ντραφτ».
Στο μέλλον του Βεζένκοφ στον Άρη: «Πρέπει να βάλει κάτω όλα τα δεδομένα του, τι ψάχνει ο ίδιος. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι. Αυτό είπα και σε μια κουβέντα που είχα με μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκας πριν λίγο… Πως είναι νωρίς να πούμε κάτι σίγουρο. Ο Αλέξανδρος και ο Άρης έχουν ακόμα, λογικά, δύο παιχνίδια. Για να αποφασίσει ανάλογα πρέπει πρώτα να κερδίσει με την ομάδα του την τρίτη θέση. Είναι πολύ προσηλωμένος στο στόχο του κι όλα θα πάνε καλά. Δεν μιλήσαμε καθόλου κατά τη διάρκεια των πλέι οφ, δεν με ενόχλησε, δεν τον ενόχλησα, κάτι που δείχνει πως επικεντρώνεται μόνο στο στόχο της ομάδας του. Η παραμονή στον Άρη έχει δυσκολίες, αλλά ο Άρης έχει ένα αβαντάζ. Αυτό είναι πως με τον Άρη παραμένει ορθάνοιχτη η πόρτα του ΝΒΑ, ενώ εάν κάνει μεταγραφή θα δυσκολέψει η υπόθεση του ΝΒΑ, καθώς η ομάδα επειδή έχει πληρώσει για να τον αποκτήσει θα θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της».
Στο Νίκο Λάσκαρη ο οποίος ανέλαβε την διοίκηση του Άρη: «Δεν έχω μιλήσει εγώ μαζί του. Ο Αλέξανδρος έχει μιλήσει μαζί του. Σίγουρα, η κατάσταση του Άρη θα είναι καλύτερη, αλλά θα δούμε εάν αυτό συμφέρει το Βεζένκοβ να παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα στον Άρη. Δεν θεώρησα απαραίτητο να μιλήσουμε τώρα με τον κ. Λάσκαρη για αυτό το θέμα».

Σχετικά άρθρα