Τσάτουμας: «Θέλουμε τον κόσμο στο Παγκρήτιο»

Είναι από εκείνους που γνωρίζουν όσο λίγοι τις ιδιαιτερότητες αυτής της διοργάνωσης. Ο Λούης Τσάτουμας έχει προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα, πολλά χρόνια.

Στο Ηράκλειο θα κληθεί να το κάνει για μια ακόμη φορά. Ως ένας από τους παλαιότερους της αποστολής, αναμένεται να είναι ένα από τα πρόσωπα του διημέρου στο Παγκρήτιο στάδιο.

«Σε μια διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα της ομάδας. Στόχος είναι πάντα να κυνηγάμε εμφανίσεις που θα μας φέρνουν ψηλά στην κατάταξη, ανεξάρτητα με το αν θα συνοδεύονται από μια μεγάλη επίδοση», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού και συμπλήρωσε: «Ο φετινός αγώνας έχει μεγαλύτερη σημασία, καθώς διεξάγεται στη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που η Ελλάδα διοργανώνει και πάλι ένα σπουδαίο γεγονός και είναι σημαντικό να καταφέρουμε να το συνδυάσουμε με μια καλή παρουσία».

Ο Τσάτουμας κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο Παγκρήτιο. «Η γιορτή αυτή δεν είναι μόνο για εμάς τους αθλητές, αλλά πολύ περισσότερο για τους Έλληνες φιλάθλους. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι εκεί για να αγκαλιάσει την προσπάθεια μας. Θέλουμε και καλούμε τον κόσμο δίπλα μας», είπε.

Ο Τσάτουμας στη διάρκεια της θερινής σεζόν έχει κάνει έναν ακόμη αγώνα, όπου προσγειώθηκε στα 7,74 μέτρα. Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα, είπε: «Μου λείπουν αγώνες, καθώς λόγω κάποιων μικρών προβλημάτων αναγκάστηκα να αναπροσαρμόσω το πρόγραμμα μου, ωστόσο αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να πραγματοποιήσω την εμφάνιση που θα δώσει τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς στην χώρα μας. Από εκεί και πέρα έχω το χρόνο να βρεθώ στο επίπεδο που θέλω».

Σχετικά άρθρα