Σάμαρης: «Είμαι περήφανος» (video)

Για την παρουσία του στην Μπενφίκα τη φετινή σεζόν μίλησε ο Ανδρέας Σάμαρης στο επίσημο κανάλι του πορτογαλικού συλλόγου και δήλωσε εντυπωσιασμένος με τον τρόπο που πανηγύρισαν οι οπαδοί την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι δηλώσεις του:
Για το φετινό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας:
«Όταν πήγαμε στην πλατεία του Μαρκές ντε Πομπάλ μετά το παιχνίδι με την Γκιμαρές, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα, αφού ήταν πολύς κόσμος εκεί και πανηγύρισε μαζί μας το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω πόσοι ήταν εκεί, αλλά μου άρεσε αυτό που έγινε και κάναμε ένα πάρτι με τους οπαδούς μας. Αυτή η γιορτή ήταν το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα μας».
Για τους στόχους του εν όψει της νέας σεζόν:
«Είμαι περήφανος. Δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν. Ήταν πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι είμαστε μέλος μίας τόσο σημαντικής στιγμής, αφού δεν είχε ξαναγίνει εδώ και 31 χρόνια η ομάδα μας να πάρει δύο σερί πρωταθλήματα. Θέλω να συμβεί το ίδιο και του χρόνου. Το τρίτο συνεχόμενο είναι πολύ σημαντικό για όλους: την ομάδα, τους οπαδούς και χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά για να το πετύχουμε».
Για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά:
«Στον Πανιώνιο έπαιξα ως μέσος με περισσότερους επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά πάντα επέστρεφα για να βοηθήσω στην άμυνα. Στον Ολυμπιακό είχα περισσότερο αμυντικές προσανατολισμούς. Στην Μπενφίκα χρειάστηκε να βελτιώσω ορισμένες πτυχές του παιχνιδιού, όπως η ταχύτητα και να βελτιωθώ στην άμυνα και την τακτική».

Σχετικά άρθρα