Η μυστική συνάντηση στο σκάφος!

Σημερινό δημοσίευμα της “Live Sport” αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του Ράφικ Τζιμπούρ στην ΑΕΚ. Πότε ήρθε, πότε και που μίλησε με τον Μελισσανίδη, αλλά και με πόσα χρήματα συμφώνησε να υπογράψει!

Αναλυτικά:

«Ο Ράφικ Τζιμπούρ είναι γνωστό από παλιά πως συγκεντρώνει την εκτίμηση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο “τίγρης” ήθελε από πέρσι να τον φέρει στην ΑΕΚ και γι’ αυτό μια Κυριακή του Μαΐου του 2014 συνάντησε τον Αλγερινό στο σκάφος του. “Φέρε την ελευθέρα σου από τη Νότιγχαμ και έλα να μιλήσουμε”, του είχε πει τότε. Ο Τζιμπούρ έμεινε ελεύθερος από τον αγγλικό σύλλογο (παίρνοντας 1,2 εκατ.ευρώ αποζημίωση) αλλά δεν επήλθε συμφωνία με τον Μελισσανίδη και η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ. Είναι ξεκάθαρο ότι το καλοκαίρι του 2014 και ενόψει Β’ Εθνικής, πρακτικά δεν υπήρχε η δυνατότητα να επιβαρυνθεί υπερβολικά το μπάτζετ της ομάδας και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν ικανοποιήθηκαν οι απαιτήσεις του Αλγερινού και χάλασε η επανασύνδεση των δυο πλευρών.

Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η ΑΕΚ ξοδεύει περισσότερα χρήματα και ιδίως για σέντερ φορ. Επίσης στην ατζέντα του ο Μιλοβάνοβιτς δεν έχει καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων επιθετικών με κασέ εκεί γύρω στα 300 με 400 χιλιάρικα τον χρόνο.

Ο Μελισσανίδης πήρε πάνω του την υπόθεση Τζιμπούρ και από καιρό του είχε διαμηνύσει πως τον θέλει πολύ στην ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της “L.S.” οι δυο τους συναντήθηκαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης και ουσιαστικά εκεί έγινε το καθοριστικό βήμα για την επιστροφή του 31χρονου φορ.

Φεύγοντας το βράδυ της Πέμπτης ο Μελισσανίδης από τα Σπάτα όπου ανακοίνωσε στον Δέλλα την παραμονή του, περίμενε τον Τζιμπούρ στο σκάφος του. Ο Αλγερινός είχε φτάσει το απόγευμα στην Αθήνα από το Λονδίνο για να διαπραγματευθεί με την ΑΕΚ. Στη συνάντηση με τον “τίγρη” ο Τζιμπούρ άκουσε την προσφορά της ΑΕΚ η οποία ήταν σαφέστατα χαμηλότερη από τα 500 χιλιάρικα που είχε ζητήσει ο ίδιος.

Συμβόλαιο κοντά στα 400 τον χρόνο και μεγάλα μπόνους για επίτευξη στόχων. Μεταξύ άλλων 150 χιλιάδες για πρωτάθλημα και άλλα 100 για είσοδο σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον χρήματα αν βάλει συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα (πάνω από 15 γκολ). Χαρακτηριστικό είναι πως αν πιάσει όλα τα μπόνους θα πλησιάσει σχεδόν τα 700 χιλιάρικα μέσα σε μια περίοδο!

Η συνάντηση των δυο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Μελισσανίδης του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών για να αποφασίσει οριστικά. Ο Τζιμπούρ πήγε στην Κύπρο, μίλησε με τον ΑΠΟΕΛ (ενήμερος γι’ αυτό το ταξίδι ο Μελισσανίδης), και κατόπιν στο Ντουμπάι όπου πήρε την οριστική απόφαση: Επιστροφή στην ΑΕΚ μετά από 4,5 χρόνια. Πιθανόν και η ίδια η οικογένεια του να τον επηρέασε θετικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά άρθρα