Παχύσαρκες μητέρες γεννούν παχύσαρκα παιδιά

19 Ιουνίου 2015

Οι μαμάδες που ήταν υπέρβαρες πριν την εγκυμοσύνη, ή όσες πήραν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της κύησης, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν παιδιά που θα είναι και αυτά παχύσαρκα. Όπως μάλιστα είναι γνωστό, τα παιδιά, που είναι παχύσαρκα, θα γίνουν παχύσαρκα και ως έφηβοι, αλλά και ως ενήλικες. Αποτέλεσμα είναι τα παιδιά αυτά να νοσήσουν, όταν γίνουν ενήλικες, από σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες παθήσεις.

Σε έρευνα που έγινε από το 1998 έως το 2013 στην Αμερική μελετήθηκαν εκατοντάδες έγκυες γυναίκες, αλλά και το σωματικό βάρος των παιδιών τους όταν έφτασαν στην ηλικία των 7 ετών, καταγράφοντας αν ήταν παχύσαρκα ή όχι. Έτσι είδαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες, που ήταν υπέρβαρες πριν μείνουν έγκυες ή από μαμάδες που πήραν πολλά κιλά κατά την εγκυμοσύνη, ήταν περισσότερο πιθανό να είναι και τα ίδια υπέρβαρα σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες με φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά ότι, οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες κατά την εγκυμοσύνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιπλοκές όπως προεκλαμψία, πρόωρο τοκετό, αλλά και πιθανότητες για καισαρική τομή και πολλά άλλα προβλήματα.

Ως συμπέρασμα, οι γυναίκες που προγραμματίζουν μια εγκυμοσύνη για το μέλλον πρέπει να προσπαθούν να διατηρούν ένα σωστό σωματικό βάρος. Επίσης, όσες μείνουν έγκυες πρέπει, σε άμεση συνεργασία με το γυναικολόγο τους, να φροντίζουν να μην αυξάνουν πολύ το σωματικό βάρος τους, ώστε να προστατεύουν την μελλοντική υγεία των παιδιών τους.

http://www.healthylady.gr

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Thomas Fuller
Η Σκέψη της ημέρας
Thomas Fuller