Υπερήφανος αποκλεισμός στα πέναλτι

Η Ελλάδα έκανε επική προσπάθεια, γύρισε τον ημιτελικό με τους Σέρβους, έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι (7-7), για να λυγίσει στο έβδομο (6-5) και έτσι η εθνική ομάδα του πόλο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού με αντίπαλο την Κροατία την Κυριακή. Τα ταλαντούχα πιτσιρίκια μας έδειξαν τις τεράστιες ικανότητές τους, προσωπικότητα, αλλά στη ρουλέτα των πέναλτι στάθηκαν άτυχα.

Ένα γκολ του Νίκου Δελαγραμμάτικα έσωσε την παρτίδα, καθώς η Ελλάδα ισοφάρισε 7-7 και το σκορ παρέμεινε στο ενάμιση λεπτό που έμενε μέχρι το τέλος κι ενώ η εθνική μας κυνηγούσε τους Σέρβους, σχεδόν από την αρχή. Κομβικό σημείο ότι στα μισά του δρόμου ήμασταν πίσω με 2 γκολ (4-6) ισοφαρίσαμε, βρεθήκαμε πίσω και τα πιτσιρίκια βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επανέλθουν.

Έτσι η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση) για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά τον θρίαμβο επί της Ουγγαρίας στα προημιτελικά.

Ο Μαντής απέκρουσε το πρώτο πέναλτι των Σέρβων, δείχνοντας τον δρόμο. Ο Παπαναστασίου άνοιξε λογαριασμό για την Ελλάδα (1-0).

Ο Βούτσινιτς νίκησε τον έλληνα τερματοφύλακα, ενώ σκόραρε και ο Νικολαϊδης (2-1).

Με τη βοήθεια της δοκού ο Ντράγκολιου βρήκε δίχτυα. Ο Γιαννόπουλος νικήθηκε από τον Τοντορόσκι και η διαδικασία ήρθε στα ίσια (2-2).

Στο τέταρτο πέναλτι ο Σουλτς (που σκόραρε δυο φορές στην δεύτερη περίοδο) ευστόχησε για να ισοφαρίσουμε 3-3.

Ο Γιάνκοβιτς έβαλε το βάρος του πέμπτου  πέναλτι στον Καραργυρό που έκανε το καθήκον του (4-4).

Ο Κασούμ είχε την τύχη με το μέρος του, αλλά ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου (γιος του πιλότου) υπήρξε ψύχραιμος (5-5).

Ο Βούτσινιτς εκτέλεσε τέλεια το έβδομο πέναλτι, ο Νικολαϊδης έστειλε την μπάλα άουτ και έτσι οι Σέρβοι πήραν την πρόκριση για τον τελικό.

Σχετικά άρθρα