Κατηγόρησαν δημοσιογράφους ότι "υπηρετούσαν" το ΔΝΤ: Ποιοι απαντούν με μηνύσεις

19 Ιουνίου 2015

Ποιοι κινούνται νομικά μετά το δημοσίευμα εφημερίδας

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντούν δημοσιογράφοι τα ονόματα των οποίων αναφέρονται σε λίστα της εφημερίδας «Ακρόπολη», μετά τους ισχυρισμούς του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν «σεμινάρια» σε Αθήνα και Ουάσινγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν.

«Ενημερώθηκα για τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η Ακρόπολη» στις 17 και 18 Ιουνίου 2015 τα οποία είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά και θίγουν την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου. Κατόπιν αυτών, επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου, προκειμένου να προχωρήσουν στα δέοντα ένδικα μέσα», ανακοίνωσε η Όλγα Τρέμη, το όνομα της οποίας αναφέρεται στη λίστα.

Δικαστικά πρόκειται να κινηθούν κι άλλοι δημοσιογράφοι, όπως οι Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας, οι οποίοι το ανακοίνωσαν μέσω της εκπομπής τους, καθώς και ο Γιάννης Πρετεντέρης, σύμφωνα με ανάρτησή του στα social media.

«Προς λαθρόβιο έντυπο «Ακρόπολις»: Επειδή τα παίρνω πράγματι, αλλά μόνο στο κρανίο, έρχονται αγωγές. Ή και σφαλιάρες, αν συναντηθούν οι δρόμοι μας», έγραψε στα social media ο Αντώνης Σρόιτερ, ανακοινώνοντας και τη δική του προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Το δημοσίευμα διέψευσε και η δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η οποία έκανε γνωστό ότι θα αποστείλει εξώδικο, ζητώντας από τους υπευθύνους της εφημερίδας να ανακαλέσουν άμεσα το ψευδές δημοσίευμα και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.

Πηγή: STARGR


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ