Ο στόπερ βάζει δύσκολα

Ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται εφέτος ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού δεν έχει προηγούμενο. Προτού καν ολοκληρωθεί η προηγούμενη σεζόν οι Πράσινοι είχαν αποκτήσει ήδη τέσσερις παίκτες, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα της επόμενης περιόδου.
Ο Καλτσάς υπέγραψε από τον Ιανουάριο, ακολούθησαν τον Μάιο οι Λουντ και Βέμερ και αρχές Ιουνίου ο σούπερ σταρ Εσιέν. Ποτέ άλλοτε κατά την τελευταία δεκαπενταετία δεν υπήρξε προπονητής του Παναθηναϊκού ο οποίος στο ξεκίνημα της προετοιμασίας είχε τον βασικό κορμό της ομάδας, αφού πάντοτε κάτι έλειπε.
Και υπό αυτό το πρίσμα, η τρίτη θητεία του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Τριφυλλιού αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις καθώς ο 42χρονος κόουτς από τις 26 Ιουνίου, οπότε εκκινεί η προετοιμασία της ομάδας, θα έχει στη διάθεσή του την πλειονότητα των παικτών στους οποίους θα στηριχτεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ας γίνουν τις συγκρίσεις με το καλοκαίρι του 2013, όταν οι προπονήσεις άρχισαν με τον εξής έναν νεοαποκτηθέντα Μπαϊράμι (λίγο αργότερα προστέθηκε και ο Μέντες) κι ένα σωρό αμούστακα παιδιά από τις ακαδημίες.
Επί του παρόντος, μόνο ο εκλεκτός για το κέντρο της άμυνας βάζει δύσκολα στη διοίκηση της ΠΑΕ που στο ιδεατό σενάριο θα ήθελε να τον έχει φέρει στην Αθήνα στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Δεδομένων όμως των εμποδίων που προέκυψαν. δεν αποκλείεται να μετατεθεί χρονικά η ενίσχυση με τον αντί-Σίλντενφελτ. για τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους.
Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση του στόπερ οι Πράσινοι δεν είχαν την τύχη με τον μέρος τους καθώς οι δύο πρώτες επιλογές στην «πράσινη λίστα», Τόμας Σίβοκ και Εμίρ Σπάχιτς απάντησαν αρνητικά στην πρόταση που κατέθεσαν, ενώ ο τρίτος στην κατάταξη Μίκαελ Σιανί δεν πληροί απολύτως τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο κόουτς Αναστασίου. Γι’ αυτό και παρά την προφορική συμφωνία που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα με τον πρώην αμυντικό της Λάτσιο, οι Πράσινοι «πάγωσαν» για λίγες ημέρες το ζήτημα καθώς αναζητούν κάτι καλύτερο, το οποίο θα πλησιάζει περισσότερο στο πακέτο που αναζητεί ο Αναστασίου.
Ο Παραγουανός Αντολίν Αλκαράς αποτελεί μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο και πάλι το πρόβλημα είναι οι προτάσεις που έχει ήδη στα χέρια του από Ισπανία και Αγγλία, πρωταθλήματα σαφώς πιο ανταγωνιστικά και δελεαστικά από το ελληνικό. Το ίδιο ισχύει και για τον Ισπανό Σέρχιο Σάντεσθ. Φαίνεται όμως ότι στο Τριφύλλι κρατούν κι άλλα κρυφά χαρτιά στα χέρια τους τα οποία πιθανώς θα ανοίξουν το προσεχές διάστημα. Αλλωστε και οι διαπραγματεύσεις με τον Αλκαράς «έτρεχαν» περίπου ένα δεκαήμερο προτού κυκλοφορήσει το θέμα στον Τύπο.
 
Η υπόθεση του στόπερ πάντως έχει μπει στην τελική ευθεία, αφού δεν θα αργήσει η μέρα που ο Παναθηναϊκός θα πραγματοποιήσει την πέμπτη εφετινή μεταγραφή του…

Σχετικά άρθρα