Νικητής ο Τσάκωνας στα 100μ. και η Παπαχρήστου στο τριπλούν

Ηράκλειο Αποστολή : ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ

Νικητής στα 100μ. ανδρών με 10.32 ήταν ο Λυκούργος Τσάκωνας ο οποίος ενθυλάκωσε 12 βαθμούς και θα επιδιώξει αύριο κάτι ανάλογο στα 200μ. δεδομένου ότι με την φετεινή (ατομική του) επίδοση 20.09 είναι ο καλύτερος από τους αγωνιζόμενους.

Ο Τσάκωνας πάντα φειδωλός στις δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίηση κυρίως για το γεγονός ότι επικράτησε στα 100μ. αλλά και για την συγκομιδή των 12 βαθμών.

“Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη” μας δήλωσε η νικήτρια του τριπλούν γυναικών με 13.99μ. Βούλα Παπαχρήστου η οποία πρόσθεσε : “μου έλειψε ο στίβος ήθελα την νίκη και την πήρα αυτός ήταν ο στόχος μου για σήμερα, δεν με ενδιέφερε καθόλου η επίδοση. Ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει εγώ και ο Προπονητής Γιώργος Πομάτσκι είναι στους προσεχείς αγώνες να πιάσω το όριο για το Πεκίνο και το Ρίο Ντε Τζανέϊρο. Σύντομα θα καταστρώσουμε και το σχέδιο μας  για την συμμετοχή μου σε κάποια μίτινγκ του εξωτερικού όπου θα επιδιώξουμε την άνοδο του επιπέδου μου σε επιδόσεις και την εναρμόνιση μου με τα διεθνή δεδομένα”.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο 21χρονος Μιχάλης Αναγνωστάκης ο οποίος έκανε την ευχάριστη έκπληξη ρίχνοντας 72,55μ. στην σφυροβολία ανδρών, επίδοση η οποία είναι ατομικό του ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν 72,40μ.)  το σημαντικότερο όμως είναι ότι κατέλαβε την δεύτερη θέση στο αγώνισμα και συγκέντρωσε 11 βαθμούς.

Ο νεαρός αθλητής δήλωσε μετά την εξαίρετη εμφάνιση του : “είμαι ευχαριστημένος γιατί πέτυχα ατομικό ρεκόρ και βοήθησα την ομάδα μου στην προσπάθεια για άνοδο στην Σούπερ λίγκα”.

Από την πλευρά του ο 36χρόνος αθλητής-θρύλος Περικλής Ιακωβάκης Ο οποίος κατετάγη όγδοος με 51.33 μας δήλωσε : “λίγους μήνες νωρίτερα αποφάσισα να αγωνιστώ για τελευταία φορά σε διεθνή αγώνα στο Ηράκλειο και να βιώσω μια ακόμα σπουδαία στιγμή στην αθλητική μου πορεία αφού οι αγώνες θα διεξήγοντο μπροστά στο Ελληνικό κοινό, η κούρσα μου είχε αρκετά λάθη από πλευράς τεχνικής και αυτό μου στοίχησε σε χρόνο. Η συμμετοχή μου όμως ήταν σημαντική για μένα παρότι ο χρόνος (51.33) και η όγδοη θέση μου δεν με αντιπροσωπεύουν. Θα κάνω ένα ακόμα αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όμως πάντα η συμμετοχή σε διεθνή αγώνα είναι κάτι το εξαιρετικό”.

Τρίτη με βολή 58,40μ. στην Δισκοβολία ήταν ή Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου η οποία δεν βρέθηκε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση σε σχέση με λίγες μέρες νωρίτερα όταν με 61,40μ. είχε πετύχει ατομικό ρεκόρ.

Στα 100μ. γυναικών η Μαρία Μπελιμπασάκη κατετάγη τέταρτη με 11.61 και συγκέντρωσε εννιά βαθμούς οι οποίο θα βοηθήσουν την Ελληνική αποστολή στην προσπάθεια της για άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.  
 
Ο 22χρόνος Νίκος-Κωνσταντίνος Σκαρβέλης αγωνιζόμενος για πρώτη φορά με τα Ελληνικά χρώματα είχε καλύτερη βολή στην σφαιροβολία 18,40μ. και κατετάγη 6ος προσθέτοντας επτά βαθμούς στην επίπονη προσπάθεια της Ελληνικής ομάδας για άνοδο στην κορυφαία κατηγορία των Ευρωπαϊκών Εθνών.

Σχετικά άρθρα