Υποχρεωμένη να ρισκάρει η Λας Πάλμας

261. ΒΑΛΟΥΡ-ΒΕΣΤΜΑΝΑΪΕΑΡ 4-6 ΓΚΟΛ 2.10
Ξύπνησε η ιστορική Βαλούρ καθώς από τις 25 του περασμένου μήνα δείχνει να είναι σε σούπερ αγωνιστική κατάσταση μετρώντας τρείς σερί νίκες και μία ισοπαλία. Με αυτούς τους 10 βαθμούς οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της κατάταξης και παραμένουν κοντά στα Ευρωπαϊκά εισιτήρια. Εμφανίζουν άνεση στο σκοράρισμα έχοντας πετύχει σε αυτό τον αριθμό αγώνων 11 γκολ όταν στα τέσσερα αμέσως προηγούμενα ματς για το πρωτάθλημα της Α’ Ισλανδίας είχαν πανηγυρίσει μόλις τέσσερις φορές! Κόντρα στην ουραγό πλέον μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής Βεστμανάιερ έχουν κακή παράδοση με συνολικό απολογισμό οκτώ νίκες, 10 ισοπαλίες και 18 ήττες από το 1994 και έπειτα. Μπορεί να δυσκολευτούν για να πάρουν το τρίποντο, ίσως μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κάνουν την έκπληξη. Κρίνοντας συνεπώς από την μέχρι τώρα πορεία τους πιθανότερο είναι το όβερ. Η Βαλούρ το έχει φέρει έξι φορές σε οκτώ ματς και οι φιλοξενούμενοι πέντε.

262. ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ ΟΒΕΡ 1.70
Για μία θέση στην Πριμέρα θα μονομαχήσουν απόψε οι δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να έχουν αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα από το 3-1 του πρώτου ματς στην Αραγονία πριν από λίγες ημέρες. Η Λας Πάλμας που απέκλεισε στα ημιτελικά την Βαγιαδολίδ ξεκίνησε καλά προηγήθηκε στο ξεκίνημα παίζοντας καλή άμυνα και πιέζοντας τον αντίπαλο αλλά στη συνέχεια προδόθηκε από την άμυνα που δώρισε τα δύο από τα τρία γκολ στην αντίπαλο. Ο κόουτς Ερέρα παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά είναι αισιόδοξος καθώς θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές κόντρα στη Σαραγόσα η οποία εμφανίζει φοβερή επιθετικότητα στα δύο τελευταία ματς που έδωσε. Πριν από μία εβδομάδα διέλυσε τη Χιρόνα εκτός με 4-1 έχοντας σκοράρει συνολικά επτά φορές σε δύο ενενηντάλεπτα. Από την άλλη αμυντικά δεν είναι καλή κι αυτό φαίνεται με μια απλή ανάγνωση των πέντε τελευταίων αγώνων της όπου δέχτηκε εννέα γκολ. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα επιβάλλει στους γηπεδούχους να ρισκάρουν για το γκολ με συνέπεια το μεγάλο σκορ να είναι πολύ πιθανό.

264. ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 2 1.50
Η ήττα από τη νεοφώτιστη Μιοντάλεν με 3-2 λειτούργησε προφανώς ευεργετικά για τη Ρόζενμποργκ καθώς από τότε μετρά αήττητο πέντε αγωνιστικών με απολογισμό τέσσερις νίκες ένα Χ και τέρματα 18-5 υπέρ! Δείχνουν αποφασισμένοι οι φιλοξενούμενοι να ξαναπάρουν τα πρωτεία στη Νορβηγία παρά το στενό πρέσιγκ που υφίστανται από την απρόσμενα εξαιρετική στη σεζόν Σταμπάεκ. Μπορούν να πάρουν το τρίποντο σε κόντρα σε μια ομάδα από την οποία δεν έχουν ηττηθεί ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Είναι σε καλή κατάσταση ενώ η Σπάρτα δεν είναι φέτος τόσο αρραγής στο σπίτι της που αποτελούσε φόβητρο τα προηγούμενα χρόνια. Ηδη μετά από έξι αγώνες έχει απολογισμό 2-2-2 και προέρχεται από δύο σερί ήττες κόντρα σε Λίλεστρομ (1-3) και Σταμπάεκ (0-1).

Σχετικά άρθρα