ΣΟΚ:Δύο χρόνια η αναμονή για χειρουργείο στην Πάτρα

21 Ιουνίου 2015

Ακόμη και τα τρία χρόνια μπορεί να φτάσει η λίστα όσον αφορά στα τακτικά χειρουργεία, λόγω του φόρτου εργασίας και των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τους ασθενείς να βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, όπως αποκάλυψε στο “patrastimes.gr”, ο πρόεδρος των εργαζομένων Απόστολος Αθανασόπουλος, λέγοντας τα εξής:

“Ακυρώνονται χειρουργεία που είναι προγραμματισμένα και μεγαλώνει συνεχώς η λίστα αναμονής, γιατί δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη για την εισαγωγή και τη διενέργεια εξετάσεων στον ασθενή πριν τη χειρουργική επέμβαση”.

Το πόσο τραγική είναι η κατάσταση διαφαίνεται και από το γεγονός ότι στην ορθοπεδική, κάθε Κυριακή που εφημερεύει η παθολογική, τοποθετούνται ακόμα και ράντζα και συνυπάρχουν τραυματίες με παθολογικούς ασθενείς, που κανονικά δεν επιτρέπεται.

Και ενώ οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος ετοιμάζονται για την πρώτη επίσχεση εργασίας στα 28 χρόνια λειτουργίας του, το αίτημα του Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα, για αλλαγή των ημερών των εφημεριών, έχει εξαγριώσει το προσωπικό, με τον κ. Αθανασόπουλο να δηλώνει κατηγορηματικά: “Αν συμβεί αυτό τότε θα ανέβουμε στα κεραμίδια. Το υπουργείο υγείας οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τι δημόσια υγεία θέλει και τι μπορεί να προσφέρει”.

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...