Ιτούδης: «Φταίει ότι δεν σκοράραμε»

«Αυτό που έφταιξε ήταν ότι στο τέλος εμείς δεν σκοράραμε», σχολίασε ο Δημήτρης Ιτούδης για τον χαμένο ημιτελικό του Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης της ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό.
«Εάν μας έλεγε κάποιος ότι 3-4 λεπτά πριν από το τέλος ο Σπανούλης θα είχε 0/11 σουτ και θα χάναμε, δεν θα το πιστεύαμε», τόνισε ο προπονητής της ρωσικής ομάδας σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 και επισήμανε: «Η στρατηγική και το αρχικό πλάνο μας δεν θα άλλαζαν, πάντως».
Ο Ιτούδης αναφέρθηκε:
Στον απολογισμό της φετινής σεζόν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας. Οδηγός μας είναι ό,τι έγινε στο παρελθόν και το παρόν, για να χτίσουμε το μέλλον. Κρατάμε ότι στη διάρκεια όλης της χρονιάς είχαμε μια αξιοσέβαστη σταθερότητα, παρά τους τραυματισμούς που μας ταλαιπώρησαν. Δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, αλλά ήμασταν παρόντες για δωδέκατη φορά στα τελευταία δεκατρία χρόνια σε Final Four, κάτι που δεν είναι εύκολο. Στη VTB League κερδίσαμε όλα τα ματς των πλέι οφ χωρίς να χάσουμε παιχνίδι και δεν αφήσαμε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανέναν».
Στο εάν αποτέλεσε δίδαγμα, για εκείνους, η ήττα τους από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό της Μαδρίτης: «Μάθαμε πολλά, αλλά επιτρέψτε μου να μην τα μοιραστώ μαζί σας. Εάν μας έλεγε κάποιος ότι 3-4 λεπτά πριν από το τέλος ο Σπανούλης θα είχε 0/11 σουτ και θα χάναμε, δεν θα το πιστεύαμε. Αυτό, όμως, δίνει και την άγρια ομορφιά στο άθλημα. Η στρατηγική και το αρχικό πλάνο μας δεν θα άλλαζαν, πάντως. Ο Βασίλης μπορεί να πετύχει μεγάλα σουτ κι αυτό άλλαξε το μομέντουμ. Αυτό που έφταιξε ήταν ότι στο τέλος εμείς δεν σκοράραμε».
Στο εάν θεωρεί πως υπήρξε δικαιοσύνη στη φετινή Ευρωλίγκα: «Προφανώς, αυτό λέει η ιστορία. Η καλύτερη ομάδα κέρδισε το τρόπαιο και οι καλύτερες ομάδες έπαιξαν στον τελικό».
Στο εάν θεωρεί δίκαιο το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας: «Πιστεύω πως το μπάσκετ είναι πλέι οφ. Το πιο όμορφο σύστημα είναι αυτό. Το Final Four αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια αιφνιδιασμού κι εκπλήξεων, αλλά σε μια σειρά αγώνων κερδίζει η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι τη διαδικασία, απλώς κάνουμε προτάσεις».
Στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου: «Οι άνθρωποι που διοικούν τις ομάδες ξέρουν καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει έναν καλό κορμό, αλλά και ο Παναθηναϊκός πάει να σταθεροποιηθεί με την ανανέωση που κάνει».
Στην Εθνική Ελλάδας και τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ: «Με αυτά που γνωρίζω κι ακούω θεωρώ πως θα έχουμε την ευτυχία να διαλέξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός τους καλύτερους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εθνική. Την υγειά τους να έχουν και όλα θα πάνε καλά».
Στο τένις, που αποτελεί το χόμπι του: «Μου αρέσει το τένις, δεν παίζω τόσο καλά, αλλά προσπαθώ να μάθω. Το βασικό χαρακτηριστικό των ατομικών αθλημάτων και ειδικά του τένις είναι η συγκέντρωση και η διαχείριση στιγμών και κρίσεων».

Σχετικά άρθρα