Πρωτιά ο Δουβαλίδης στα εμπόδια

Ηράκλειο Αποστολή : ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ

Σπουδαία νίκη κατήγαγε ο Δραμινός Κώστας Δουβαλίδης ο οποίος με χρόνο 13.58 και με αντίθετο άνεμο 0,8μ. ανά δευτερόλεπτο πρώτευσε στα 110μ. με εμπόδια και “πρόσθεσε” στην Ελληνική συγκομιδή δώδεκα βαθμούς.

Ευτυχής ήταν ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα ο οποίος μας δήλωσε τα ακόλουθα : “ο στόχος επετεύχθη καθότι ήθελα την νίκη και τους δώδεκα βαθμούς, φυσικά έκανα τεχνικά λάθη και για αυτόν τον λόγο  δεν σημείωσα αξιόλογη επίδοση. Ο χρόνος 13.58 που επέτυχα είναι μέτριος όμως αυτό είναι δευτερεύων θέμα. Πιστεύω πως θα μπορέσουμε σήμερα να ανέβουμε στην Σούπερ-Λίγκα. Ο κόσμος είναι υπέροχος και λίαν εκδηλωτικός. Ο Στόχος μου στους προσεχείς αγώνες πριν το Πεκίνο είναι να κυνηγήσω το Πανελλήνιο ρεκόρ. Θα καταστρώσουμε από κοινού με τον προπονητή μου  Μπάμπη Σδρόλα το πλάνο για μια ευδόκιμη χρονιά και εφόσον όλα πάνε καλά θα πετύχουμε τους επιθυμητούς στόχους με βασικότερο μια καλή παρουσία στο Πεκίνο”.   

Δεν τα κατάφερε η 20χρονη Ηλιάνα Κοροσίδου η οποία δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και περιορίστηκε στη τρίτη θέση με  επίδοση 62,37μ. που πέτυχε στην τέταρτη και τελευταία προσπάθεια της.

Με βολή 61,81μ. ξεκίνησε τις προσπάθειες της  η νεαρή Ηλιάνα,  η οποία έριξε 61,21μ. στην δεύτερη βολή της και βελτιώθηκε στην τρίτη όταν “προσγείωσε” την σφύρα στα 62,09μ.

Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια έχει καλύτερη φετεινή επίδοση 64,84μ. και ατομικό ρεκόρ 65,34μ. από πέρυσι και παρά το νεαρό της ηλικίας της διαθέτει διεθνή εμπειρία αφού έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων το οποίο διεξήχθη πέρυσι στο Γιουτζίν. Με την τρίτη θέση στην σφυροβολία γυναικών η Κοροσίδου πήρε δέκα βαθμούς.

Την νίκη στο αγώνισμα κατέκτησε με 64,52μ. η Τερέζα Κράλοβα από την Τσεχία, δεύτερη πίσω με βραχεία κεφαλή ήταν η Ρουμάνα Μπιάνκα Λαζάρ με βολή 64,48μ., επίδοση η όποια είναι ατομικό της ρεκόρ.

Η νεαρή σφυροβόλος δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα : “Δεν είμαι ικανοποιημένη γιατί μπορούσα να έχω μια πολύ καλύτερη βολή, ωστόσο οι δέκα βαθμοί που συγκέντρωσα είναι μια καλή συγκομιδή για την Ελληνική ομάδα και πιστεύω πως στο τέλος της ημέρας  θα ανέβουμε τελικά στην Σούπερ-Λίγκα.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου παρά το γεγονός ότι άργησε να φύγει στα πρώτα μέτρα της κούρσας των 100 μ. εμπ., κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να καταλάβει τελικά την τέταρτη θέση με 13.46 (-0,8). Η ελληνίδα, που την Παρασκευή είχε μια ενόχληση στο δικέφαλο, κατάφερε να δώσει σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα.
Νικήτρια ήταν η Άννα Ζαγκρέ (Βέλγιο) με 13.03 και ακολούθησαν οι Σμπάρεν (Ελβετία) και Βίσερ (Ολλανδία) με 13.09 και 13.16 αντίστοιχα.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Βαγγελιώ Σοφάνη στη σφαιροβολία, που με βολή στα 15,20 μ. έδειξε σταθερότητα και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Στα 800μ. ο Ανδρέας Δημητράκης τερμάτισε στην 7η θέση με 1.49.75.

Σχετικά άρθρα