Θρίαμβος Φιλιππίδη στο Επι-κοντώ

Ηράκλειο Αποστολή : ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ

Άλλη μια περίλαμπρη εμφάνιση του Κώστα Φιλιππίδη ο οποίος με άλμα 5,80μ. στο επι-κοντώ ισοφάρισε για τρίτη φορά την φετεινή καλύτερη επίδοση του. Ακολούθως επιχείρησε βάζοντας τον πήχη στα 5,85μ. να καταρρίψει το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ. Οι δυο προσπάθειες του στο εν λόγω ύψος 5,85μ. ήταν ανεπιτυχείς, στην συνέχεια ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του κλειστού στίβου το 2014 στο Σόποτ της Πολωνίας επιχείρησε την τρίτη του προσπάθεια στα 5,90μ. αλλά το άλμα του δεν ήταν πειστικό ότι σήμερα θα μπορούσε να υπερβεί ένα αναλόγου επιπέδου ύψος.

Ο θαυμάσιος και μαχητικός αθλητής του Δημήτρη Κυττέα ο οποίος εν συνεχεία θα αγωνιστεί σε περισσότερους από δέκα αγώνες επιδιώκει αλλάζοντας κάποια στοιχεία της τεχνικής του και τα κοντάρια τα οποία χρησιμοποιεί να  ανεβάσει επίπεδο και να ενταχθεί στο κλαμπ των λιγοστών αλτών οι οποίοι ξεπέρασαν τα 6 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης θα αγωνιστεί σε όλα τα Ντάιμοντ Λινγκ όπου υπάρχει το αγώνισμα του Επι-κοντώ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σε μια σειρά από άλλους αγώνες με κύρια επιδίωξη να αποκτήσει σταθερότητα σε ύψη άνω των 5,70μ. και πρωταρχικό του στόχο να βρεθεί στην βέλτιστη αγωνιστική φόρμα στο Πεκίνο όπου θα επιδιώξει μια διάκριση η οποία θα είναι προάγγελος μιας σημαντικής επιτυχίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο.     
 
Ο Φιλιππίδης δήλωσε μετά την περιφανή νίκη του : “είμαι ευτυχής γιατί προσπάθησα να ικανοποιήσω τους ένθερμους φιλάθλους οι οποίοι υποστήριξαν την δική μου προσπάθεια όσο και των υπολοίπων Ελλήνων αθλητών. Για τον ανωτέρω λόγο προσπάθησα να καταρρίψω το Πανελλήνιο ρεκόρ. Σήμερα δεν το πέτυχα όμως θα το κυνηγήσω στην συνέχεια της φετεινής χρονιάς. Θα λάβω μέρος σε όλα τα Ντάιμοντ Λινγκ όπου υπάρχει το Επι-κοντώ, όμως ο μεγάλος μου στόχος είναι μια πολύ καλή εμφάνιση στο Πεκίνο”.

Σχετικά άρθρα