Ισοπαλία… πρόκρισης για Περού!

Δεν είχαμε γκολ (0-0) στο «Χερμάν Μπέκερ» του Τεμούκο ανάμεσα στο Περού και την Κολομβία για την 3η αγωνιστική στον 3ο όμιλο του Κόπα Αμέρικα, αποτέλεσμα που έδωσε… πρόκριση στους τυπικά γηπεδούχους, ενώ οι «καφετέρος» θα περιμένουν το αποτέλεσμα στο Βραζιλία-Βενεζουέλα για να δουν εάν θα περάσουν ως η δεύτερη καλύτερη 3η…  Το ματς ήταν πολύ «σκληρό», όσο περνούσε ο χρόνος η Κολομβία αύξησε την πίεση της, αλλά οι παίκτες του Περού κράτησαν με… νύχια και με δόντια την πολύτιμη βαθμούς, ανεβαίνοντας στους 4 βαθμούς (2-2), όσους και η Κολομβία, η οποία έχει όμως συντελεστή τερμάτων (1-1)…

Η Κολομβία μπήκε δυνατά στο ματς, καθώς ήθελε επιτυχία για να μην περιμένει το άλλο ματς του ομίλου και στο 3’ ο Φαλκάο πλάσαρε εντός περιοχής, αλλά ο Γκασέλε απέκρουσε σε κόρνερ. Από την πλευρά του το Περού στο πρώτο μέρος απείλησε μόνο μία φορά, στο 43′ με το άστοχο σουτ του Πάολο Γκερέρο. Με την Κολομβία να κάνει και μια αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Εντγουΐν Βαλέντσια τραυματίστηκε στο γόνατο, και στο 24’ μπήκε στην θέση του ο Μεχία!

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν χειρότερο και η δύναμη αυξήθηκε, αφού το Περού πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε, ώστε να κρατήσει την ισοπαλία! Οι Περουβιανοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς, όμως οι σκληρές μονομαχίες και τα αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου δεν βοήθησαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Δυο φορές απείλησε η Κολομβία, αλλά οι τελικές προσπάθειες ήταν πάνω στον Κάλεσε, στο 62’ και στο 68’ με τον Χάμες Ροντρίγκες! Στην δεύτερη φάση, ο άσος της Ρεάλ μαδρίτης, μετά από αντεπίθεση βρήκε από αριστερά σε θέση για σουτ, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Περού, και στη συνέχεια οι αμυντικοί κόντραραν σε κόρνερ την προσπάθεια του Τζάκσον Μαρτίνες (είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή και έδωσε πνοή στην επίθεση της ομάδας του).

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)
Οι συνθέσεις
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Άριας, Σαπάτα, Μουρίγιο, Αρμέρο (57′ Ιμπάρμπο), Κάρλος Σάντσες, Έντουιν Βαλένσια (λ.τ. 24′ Μεχία), Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Τεόφιλο Γκουτιέρες, Φαλκάο (66′ Τζάκσον Μαρτίνες).
ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, ΧΜ Βάργκας, Λομπατόν, Μπαγιόν, Χοέλ Σάντσες (81′ Ουρτάδο), Κουέβα (90′ Γιοτούν), Πισάρο (56′ Φαρφάν), Γκερέρο.

Σχετικά άρθρα