Πουρές με κολοκύθα, πατάτες και κόλιανδρο

22 Ιουνίου 2015
Yλικά
  • 800 γρ. κολοκύθα, ακαθάριστη
  • 300 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες. Καθαρίζουμε και τις πατάτες. Κόβουμε την κολοκύθα και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό μπορεί να πάρει γύρω στα 20 - 30 λεπτά. Σουρώνουμε τα υλικά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα περνάμε από το μύλο λαχανικών ή τα λιώνουμε με το πρες πουρέ.

 

Αδειάζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει ο πουρές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα, το γάλα και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν ο πουρές δέσει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ