Αποκλεισμός από την γκάφα του αιώνα

Οι γκάφες στην ΕΟΚ είναι… ρουτίνα. Στον χθεσινό αγώνα της εθνικής γυναικών στο Ευρωμπάσκετ αρκούσε νίκη με 15 πόντους επί του Μαυροβουνίου για να εξασφαλίσουν τα κορίτσια του Δικαιουλάκου την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες (αλλαγή κανονισμών ισοβαθμίας 2014 που μετρούν μεταξύ τους νίκες, διαφορές και τρίτο κριτήριο είναι η προτεραιότητα της απλής νίκης και όχι το goal average).
Η εθνική μας είχε την τελευταία επίθεση του αγώνα προηγούμενη με 13 πόντους. Αρκούσε εν ολίγοις ένα δίποντο για την πρόκριση. Όλοι απορήσαμε βλέποντας τα κορίτσια να σουτάρουν τρίποντο. Έλα όμως που υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια που χάλασε αυτή την υπέροχη ιστορία που έφτιαξαν με τρομερές υπερβάσεις ο Τζώρτζης με τα κορίτσια του. Η Ομοσπονδία είχε ενημερώσει την ομάδα ότι δεν χρειάζεται νίκη με 15, αλλά με 16 πόντους. Αγνοούσαν εν ολίγοις τον νέο κανονισμό. 
 
Δικαίως θα αναρωτηθείτε γιατί άφησε ο προπονητής την τύχη του στην ασχετοσύνη των ”συνοδών”. Ο Δικαιουλάκος σύμφωνα με μαρτυρίες παικτριών επέμενε για το +15, αλλά οι γίγαντες επέμειναν τόσο που τελικά έπεισαν και εκείνον και τα κορίτσια. 
 
Κρίμα για την τεράστια προσπάθεια της ομάδας που έκανε ιστορικές νίκες και έφτασε μια ανάσα από μια ακόμη υπέρβαση και τεράστια διάκριση. Αρκούσε όμως ένας λάθος άνθρωπος για να τα τινάξει όλα στον αέρα. 
 
Ιστορίες για αγρίους…

Σχετικά άρθρα