Σοκ με Βαλέντσια στην Κολομβία

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι με τον Έντγουΐν Βαλέντσια στην Κομβία, καθώς ο διεθνής μέσος της Σάντος υπέστη τελικά ρήξη χιαστών και συνδέσμων στο γόνατό του στον αγώνα με το Περού και έτσι θα είναι τουλάχιστον για έξι μήνες…
Την ίδια ώρα ο Χοσέ Πέκερμαν συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία σε ότι αφορά στη συνέχεια του Κόπα Αμέρικα, λόγω της εικόνα των «καφετέρος» στην φάση των ομίλων…

Ο Βαλέντσια χτύπησε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Περού (0-0) και έγινε αλλαγή στο 24’. Την επομένη έγιναν οι εξετάσεις και έτσι φάνηκε η μεγάλη ζημιά.

Ο Χοσέ Πέκερμαν στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τον Βαλέντσια, ενώ απάντησε και στην κριτική που ασκείται στην Κολομβία τον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού. Οι «καφετέρος» θα παίξουν στους «8» με την Αργεντινή, και πέρασαν στα προημιτελικά ως δεύτερη καλύτερη 3η. Η Κολομβία σκόραρε μόλις μια φορά στη φάση των ομίλων, με τον Μουρίγιο κόντρα στη Βραζιλία. Ο Τύπος στην χώρα ασκεί κριτική στην τεχνική ηγεσία για τις επιλογές της και για το πλάνο που ακολουθείται! Με τον Αργεντινό τεχνικό να απαντά και να υπεραμύνεται των επιλογών του, μετά τη «λευκή» ισοπαλία με το Περού!

«Δεν γίνεται να κριτικάρεται τόσο έντονα μια ομάδα που για τρία χρόνια αποδίδει εξαιρετικά στο υψηλότερο επίπεδο. Απόψε (σ.σ χθες) προσπαθήσαμε αρκετά να κερδίσουμε το παιγνίδι αλλά δεν τα καταφέραμε», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κολομβίας και συνέχισε: «Πιέσαμε αρκετά, ψάξαμε το γκολ, όμως δυστυχώς τραυματίστηκε ο Βαλέντσια και αυτό είναι πλήγμα για μια οργανωμένη ομάδα. Το ότι δεν τα καταφέραμε δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθήσαμε γι’ αυτό. Δεν πετυχαίνεις πάντα τους στόχους που βάζεις»!

Σχετικά άρθρα