Φτιάξτε παγωτίνια με φυστικοβούτυρο!

23 Ιουνίου 2015
Συστατικά
  • 400 γρ. έτοιμο κέικ σοκολάτας
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια ή παγωτό καϊμάκι
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο έξτρα 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα δροσιστικό επιδόρπιο! Αν σας έχει περισσέψει κέικ σοκολάτας και φυστικοβούτυρου μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα μοναδικά παγωτίνια με φυστικοβούτυρο! Θα τα λατρέψουν όλοι!

  • Σπάμε το έτοιμο κέικ σοκολάτας σε κομμάτια και τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το φυστικοβούτυρο.
  • Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν και το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και πατάμε το μισό μείγμα στη βάση μίας φόρμας 30 x 25 εκ. την οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και στα τοιχώματα.
  • Παγώνουμε τη φόρμα μέχρι να τη ξαναχρησιμοποιήσουμε. Αφήνουμε στην άκρη το υπόλοιπο μείγμα με τα κέικ και το φυστικοβούτυρο.
  • Στον κάδο ενός ηλεκτρικού μίξερ με το φτερό, χτυπάμε το παγωτό σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αν έχετε ηλεκτρικό μίξερ με το σύρμα,  καλό είναι να χτυπήσετε το παγωτό σε δόσεις για να μη σας χαλάσει το μίξερ.
  • Αφού μαλακώσει το παγωτό, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε την έξτρα ποσότητα για φυστικοβούτυρο (δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ γιατί θέλουμε να φαίνονται τα κομμάτια φυστικοβούτυρου μέσα στο παγωτό).
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα που έχουμε παγώσει. Κάνουμε λεία την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
  • Από πάνω βάζουμε το άλλο μισό μείγμα από τα κέικ και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια για να δημιουργήσουμε μία λεία επιφάνεια. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή όλη νύχτα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε! 

 

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ