Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά!

23 Ιουνίου 2015

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • σησαμέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
  • 4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε κύβους
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη
  • 100γρ. χαλβά, σε κυβάκια
  • 4-5 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού μανταρίνι ή πορτοκάλι σε κομματάκια, ή αντίστοιχη ποσότητα μαρμελάδας από εσπεριδοειδές της επιλογής σας
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγη ζάχαρη άχνη και κακάο ή κανέλα για το σερβίρισμα
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Βάζετε στη φωτιά ένα βαρύ τηγάνι να κάψει και προσθέτετε τη μαργαρίνη και τα μήλα. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτετε λίγο από το σιρόπι του γλυκού (μανταρίνι ή πορτοκάλι).

 

Βήμα 2

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι κι ανακατεύετε. Αφήνετε τα μήλα να κρυώσουν.

 

Βήμα 3

Προσθέτετε τα κομματάκια του γλυκού του κουταλιού, τα αμύγδαλα και το χαλβά και ανακατεύετε τη γέμιση.

 

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε έναν πάγκο τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια μπροστά σας. Με τη βοήθεια πινέλου το αλείφετε με σησαμέλαιο. Συνεχίζετε με άλλα τρία φύλλα. Απλώνετε το μισό μίγμα των μήλων περίπου μέχρι τη μέση, αφήνοντας περιθώριο αριστερά και δεξιά και πασπαλίζετε με τη μισή ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Φέρνετε τα φύλλα αριστερά και δεξιά προς τα μέσα και τυλίγετε το γλυκό σε ρολό.

 

Βήμα 5

Στρώνετε ένα επίπεδο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε μέσα το ρολό. Συνεχίζετε να φτιάξετε με τα υπόλοιπα υλικά ένα δεύτερο ρολό, το οποίο τοποθετείτε στο ταψί δίπλα στο πρώτο ρολό.

 

Βήμα 6

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο. Τα ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα ή κακάο.Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο, κόβοντας σε φέτες.

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace