Απίστευτη συνταγή για σουπιές κρασάτες με πράσινες ελιές

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1½ κιλό σουπιές φρέσκιες</li>
<li class="ingredient">2 φλιτζάνια κρασί λευκό ξηρό</li>
<li class="ingredient">300-400γρ. ελιές πράσινες, τσακιστές</li>
<li class="ingredient">2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και τα τρυφερά, πράσινα φυλλαράκια τους)</li>
<li class="ingredient">2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα</li>
<li class="ingredient">2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">1/4 φλιτζανιού ξίδι</li>
<li class="ingredient">2 φλιτζάνια ντομάτες φρέσκες, τριμμένες</li>
<li class="ingredient">2 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">μελάνι από 3 σουπιές, διαλυμένο σε λίγο νερό</li>
<li class="ingredient">αλάτι και αρκετό πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Με τον εκπυρηνωτή βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις βράζετε για 10 λεπτά σε νερό για να ξαλμυρίσουν.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Καθαρίζετε τις σουπιές από το κόκαλο, τα μάτια, τις μεμβράνες και τα εντόσθια και κρατάτε τις φούσκες με το μελάνι στην άκρη. Χωρίζετε το κεφάλι και τα πτερύγια από το σώμα και τα κόβετε σε λωρίδες και κόβετε τις υπόλοιπες σουπιές σε μικρά κομμάτια. Βάζετε όλα τα κομμάτια σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα ξερά κρεμμύδια με ελάχιστο νερό και τα αχνίζετε για λίγα λεπτά. Δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το λάδι και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις σουπιές, αλατίζετε και σοτάρετε για 6-8 λεπτά ακόμη.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Σβήνετε με το μισό κρασί και το ξίδι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την ντομάτα, το μελάνι και τις ελιές, και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Στο διάστημα αυτό προσθέτετε και το μάραθο και λίγο λίγο το υπόλοιπο κρασί. Αν χρειαστεί, προσθέτετε ακόμη λίγο κρασί ή νερό. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε συνοδεύοντας με άσπρο πιλάφι ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"><a href="http://www.olivemagazine.gr/">http://www.olivemagazine.gr/</a></p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα