Μαρκόπουλος: «Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι»!

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την συνέχεια της καριέρας του και ασφαλώς της παραμονής του στον ΠΑΟΚ άφησε ο Σούλης Μαρκόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στον OTE TV, την ίδια ώρα που όπως έχει αναφέρει το pamesports.gr είναι μεταξύ των βασικών υποψήφιων για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.
Όταν ο 66χρόνος κόουτς ρωτήθηκε εάν θα συνεχίσει στον πάγκο του «Δικέφαλου του Βορρά» και τι θα κάνει σε περίπτωση που δεχθεί κάποια άλλη καλή πρόταση απάντησε: «Θα δείξει από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η παραμονή μου στον ΠΑΟΚ θα φανεί στο μέλλον. Γιατί όχι; Εάν έρθει κάποια καλή πρόταση, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι».
Ο Μαρκόπουλος αναφέρθηκε, επίσης:
Στην 3η θέση που κατέκτησε φέτος ο ΠΑΟΚ: «Σίγουρα με τις δυνατότητες που έχουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι μια επιτυχία. Φέτος ήταν δύσκολη περίοδος για τον ΠΑΟΚ. Πετύχαμε αυτόν τον άθλο μέσα από τραυματισμούς. Με την πολλή δουλειά που έκαναν οι παίκτες βγήκε η επιτυχία. Πιστεύω πως για να βρεις τη δύναμη να χτυπήσεις τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, πρέπει να διατηρήσεις το ρόστερ για 2-3 χρόνια, να το συμπληρώνεις και να τους βρεις στο κατάλληλο σημείο, καθώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη».
Στο καλό κλίμα στον ΠΑΟΚ: «Για να πας καλά πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά. Δεν γίνεται μια ομάδα να παίζει καλά και να μη διοικείται σωστά. Ο καθένας από το δικό του πόστο βοηθάει την ομάδα… Τις περισσότερες φορές αυτό που προσπαθούσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο έδειχνε υγεία».
Στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Πιστεύω πως η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς στην Τεργέστη ήταν μια ημέρα που θα μείνει στη μνήμη μου».
Στο εάν υπήρξε φέτος στιγμή που… ζορίστηκαν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ: «Όταν ο Χαραλαμπίδης χτύπησε άλλαξε τελείως η φιλοσοφία. Ο Χαραλαμπίδης με την εμπειρία του βοηθούσε στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Μετά χρειάστηκε να βρούμε τις ισορροπίες μέσα στο γήπεδο».
Στο εάν υπάρχει πλέον περισσότερη εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες: «Πρέπει να προσέξουμε τους νέους παίκτες που θα αποτελέσουν το μέλλον του μπάσκετ. Σίγουρα, η πίεση του αποτελέσματος δεν βοηθάει στη χρησιμοποίησή τους. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Σίγουρα, υπάρχουν παίκτες που πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες».
Στο τι τον χαρακτηρίζει ως προπονητή: «Οι παίκτες πρέπει να κάνουν αυτό που τους ζητάμε. Συζητάω μαζί τους, σκέφτομαι αυτά που λένε, αλλά στο τέλος πρέπει να κάνουν αυτό που ζητάει η ομάδα».

Σχετικά άρθρα