Βόμβα:Η Ουγγαρία αποχωρεί από το "Δουβλίνο 2"

24 Ιουνίου 2015

Σε ανακοίνωση ότι αναστέλλει προσωρινά την συμμετοχή της στη συνθήκη της ΕΕ για το άσυλο (γνωστή ως «Δουβλίνο 2»), προχώρησε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν υποστηρίζει ότι δεν έχει πλέον τη δυνατότητα φιλοξενίας άλλων μεταναστών. Υπόσχεται αορίστως, ότι θα επανέλθει στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής συμφωνίας όταν θα έχει εκ νέου τη δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον μεταναστών και προσφύγων.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Ουγγαρία δεν θα δέχεται τον επαναπατρισμό προσφύγων και μεταναστών από άλλες χώρες της Ε.Ε., εάν αποδειχθεί ότι η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα της Ένωσης στην οποία εισήλθαν οι αιτούμενοι ασύλου.


Δυσφορία από την ΕΕ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία της ΕΕ που κάλεσε την κυβέρνηση της Ουγγαρίας σε εξηγήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ουγγρική κυβέρνηση είπε στα άλλα κράτη ότι η αναστολή γίνεται για «τεχνικούς λόγους». Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Ε.Ε. θέλει να ξέρει σε τι ενέργειες προβαίνει η Βουδαπέστη προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.http://www.kontranews.gr/ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...