«Θα σεβαστώ την απόφαση του Μαρκόπουλου»

«Θα σεβαστώ όποια απόφαση και εάν πάρει ο Σούλης Μαρκόπουλος», δήλωσε ο Μάνος Μαλέλης, παράγοντας του ΠΑΟΚ και στενός συνεργάτης του χορηγού του «Δικέφαλου» Δημήτρη Κοντομηνά.
«Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, αν υπάρχει μια πρόταση είναι στην δική του ευχέρεια το τι θα κάνει», σχολίασε ο Μαλέλης στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Arena FM 89,4 και σημείωσε: «Μας έχει προσφέρει πάρα πολλά ο κ. Μαρκόπουλος και οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας στην προσπάθεια του».
«Η προσπάθεια μου γίνεται για να υπάρξει το διπλάσιο μπάτζετ από πέρυσι», τόνισε ο Μαλέλης και εξήγησε: «Θα ενισχυθούν πολλές ομάδες του πρωταθλήματος και πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό εμείς οφείλουμε να βρούμε χρηματοδότες και σπόνσορες που θα ενισχύσουν την ομάδα».
Αναλυτικά ο Μαλέλης αναφέρθηκε:
Στην σύσκεψη που έγινε από τα στελέχη του ΠΑΟΚ: «Ήταν μια σοβαρή συζήτηση ενόψει της νέας σεζόν και θεωρώ επιτακτική ανάγκη την οργάνωση από τώρα επειδή ξεκινάει το καλοκαίρι και χρειάζεται διαφάνεια. Θέλαμε να αποφασίσουμε το πώς θα συνεχίσουμε δεδομένου πως η ΑΕΚ, ο Άρης αλλά και ομάδες όπως το Ρέθυμνο που θα ενώσει το κρητικό στοιχείο θα δυναμώσουν πολύ. Το μπάτζετ παίζει ρόλο στην επιλογή των παικτών και αυτό είναι πραγματικότητα. Ανεξάρτητα με το θέμα της ιδιοκτησίας που είναι ευχής έργον να έρθει ο κ. Σαββίδης ή κάποιος άλλος και να αναλάβει θα κάνουμε και άλλες προσπάθειες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την φετινή τρίτη θέση αλλά και για τον αγώνα που δόθηκε για να βγει η χρονιά. Είχαμε ένα από τα μικρότερα μπάτζετ και αυτό μου θυμίζει μια άρρωστη κατάσταση. Ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό εμείς οφείλουμε να βρούμε χρηματοδότες και σπόνσορες που θα ενισχύσουν την ομάδα. Μέσα στα πλαίσια αυτά έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες και έχουν βρεθεί κάποια σημεία επαφής».
Στο αν θα πάρει τον μπασκετικό ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης: «Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κ. Σαββίδη να αποφασίσει και δεν μπορώ εγώ να μιλήσω για αυτόν. Στο μπάσκετ βοήθησε πάρα πολύ και από μέρους του έχει προσφέρει πάρα πολλά για να επιβιώσει ο ΠΑΟΚ. Είναι ευχής έργον είτε να έρθει ο κ. Σαββίδης είτε ο κ. Κοντομηνάς αλλά ως ιδιοκτήτες. Σπόνσορες μπορούμε να βρούμε και του χρόνου σε αυτό το κομμάτι θα είμαστε πολύ καλύτερα από πέρυσι. Μακάρι να βοηθήσει ακόμα και με τον τρόπο που βοήθησε πέρυσι ο κ. Σαββίδης και θα πάμε πολύ καλά. Θέλουμε να μάθουμε τον ρόλο του κ. Σαββίδη και ότι και να αποφασίσει θα είναι πολύ σημαντικό αρκεί να παραμείνει κοντά μας».
Στην πιθανότητα να υπάρξει συνεργασία Σαββίδη – Κοντομηνά: «Δεν είμαι ο επαγγελματίας που θα αποφασίσει για αυτή την συνεργασία. Αυτοί οι δύο μπορούν μόνο να αποφασίσουν αν πρέπει και συμφέρει να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία».
Στο μπάτζετ που θα έχει η ομάδα: «Η προσπάθεια μου γίνεται για να υπάρξει το διπλάσιο μπάτζετ από πέρυσι. Θα ενισχυθούν πολλές ομάδες του πρωταθλήματος και πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Πέρυσι πολεμήσαμε και αγωνιστήκαμε και με ομάδες που είχαν ίδιο μπάτζετ με εμάς».
Στην περίπτωση να φύγει ο Σούλης Μαρκόπουλος: «Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Αν υπάρχει μια πρόταση είναι στην δική του ευχέρεια το τι θα κάνει. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να μείνει γιατί έχει μείνει χρόνια στην ομάδα και ξέρει πώς να την χειριστεί. Αν ο ίδιος αποφασίσει για κάτι άλλο εγώ προσωπικά θα το σεβαστώ και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Μας έχει προσφέρει πάρα πολλά ο κ. Μαρκόπουλος και οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας στην προσπάθεια του».
Στο αν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ ο Κοντομηνάς: «Δεν έχει αλλάξει κάτι αλλά περιμένουμε να δούμε πως θα είναι το ιδιοκτησιακό. Εγώ πιστεύω πως είναι ευχής έργον να έρθει ο κ. Σαββίδης και ο κ. Κοντομηνάς θα βοηθήσει και αυτός με τον τρόπο του».
Στις χορηγίες που ψάχνει: «Είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε άλλες δύο χορηγίες που θα βοηθήσουν την ομάδα στον βαθμό που βοηθάει ο κ. Κοντομηνάς». 

Σχετικά άρθρα