«Λογικά θα προλάβω την δεύτερη φάση»

«Λογικά θα προλάβω την δεύτερη φάση», δήλωσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο 18χρόνος φόργουορντ της Εθνικής Εφήβων, που τραυματίστηκε στο χθεσινό (23/6) τελευταίο φιλικό αγώνα της ελληνικής ομάδας πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 (27/6) της Κρήτης κόντρα στις ΗΠΑ.
Ο Χαραλαμπόπουλος… τρόμαξε όλους στην Εθνική Εφήβων όταν στην χθεσινή αναμέτρηση στο κλειστό «Δύο Αοράκια» έπεσε στο έδαφος μετά από τραυματισμό στον δεξιό αστράγαλο σφαδάζοντας. Ο 18χρόνος φόργουορντ έπαθε διάστρεμμα και όπως εξήγησε με δηλώσεις του στην «ΕΡΑ Σπορ»: «Δουλεύουμε με τον φυσιοθεραπευτή. Κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Δεν με έχει αφήσει σε ησυχία. Προσπαθούμε να ξεπεράσω το πρόβλημά μου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν μπορώ να απαντήσω πότε θα είμαι έτοιμος. Δεν είμαι ειδικός σε αυτό. Δεν ξέρουν ούτε οι άνθρωποι σίγουρα».
«Λογικά θα προλάβω την δεύτερη φάση», τόνισε ο φόργουορντ της Εθνικής Εφήβων και του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι χαλαρωτικό ότι δεν με πιέζουν. Προπονητές και συμπαίκτες με βοηθούν να επανέλθω».
«Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα αυτό το Παγκόσμιο», επισήμανε ο Χαραλαμπόπουλος. «Θέλω να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα. Όπως είδα το πόδι μου είχε… μαγκώσει λίγο στο πλάι και το έβαλα πάλι στην θέση του. Τρόμαξα, γι’ αυτό και οι φωνές στο παρκέ. Είμαστε μια παρέα στην Εθνική. Όλα τα παιδιά με περίμεναν στο ξενοδοχείο να μου μιλήσουν. Τους αγαπάω τους συμπαίκτες μου. Πειράζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτά είναι που θα μείνουν. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα. Τα παιδιά παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο».
Για τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Χαραλαμπόπουλος σχολίασε ότι έχει βοηθήσει πολύ την ελληνική ομάδα: «Ο Ντόρσεϊ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δεν ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Προσπαθήσαμε να τον βάλουμε στο κλίμα. Μέρα με την μέρα ένιωσε καλύτερα. Είναι μεγάλη προσθήκη, ξέρει τι μπορεί να κάνει. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ».
«Στην Εφήβων θα παίζω στο “3” και στο “4”», δήλωσε για την δική του παρουσία ο 18χρόνος φόργουορντ. «Όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν. Δεν νομίζω πως κάποιος έχει ιδιαίτερο βάρος. Νιώθω πολύ πιο ώριμος σε σχέση με άλλες χρονιές. Οι εικόνες που έχω πάρει είναι πολλές. Έχω εισπράξει εμπιστοσύνη στον Παναθηναϊκό και τους ευχαριστώ για αυτό. Με έχουν κάνει καλύτερο παίκτη. Αυτό φαίνεται και στο παιχνίδι μου. Είμαι πιο έμπειρος και πιο έτοιμος. Υπάρχουν προσδοκίες και πίεση. Το Παγκόσμιο γίνεται στην χώρα μας».
«Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε», υπογράμμισε ο Χαραλαμπόπουλος και εξήγησε: «Από εκεί και πέρα να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν νομίζω πως υπάρχει ξεχωριστό βάρος. Είμαι όλοι ήρεμοι. Αν δώσουμε το 100% θα είμαστε ευχαριστημένοι και εμείς με την απόδοσή μας».
«Το δυνατό σημείο της ομάδας είναι πως συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον», σημείωσε ο 18χρόνος φόργουορντ της ελληνικής ομάδας. «Είμαστε όλοι αξιόλογοι παίκτες που ξέρουμε να παίζουμε μπάσκετ. Έχουμε εμπειρίες. Η χημεία μας και η ψυχραιμία μας θα είναι το “κλειδί”. Όπως είδαμε οι ΗΠΑ έχουν μια δυνατή ομάδα, με σκληρή ομάδα και δυνατά κορμιά. Και εμείς έχουμε καλή ομάδα. Και οι Ισπανοί και οι Τούρκοι. Και ο Καναδάς είναι μια καλή ομάδα. Αυτές είναι οι ομάδες που πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσουν στο Παγκόσμιο».

Σχετικά άρθρα