Απόλυτη… Βασίλισσα! (vid+pic)

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε σε απόλυτη Βασίλισσα την φετινή σεζόν! Τον θρίαμβο της φετινής αγωνιστικής χρονιάς ολοκλήρωσε με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ισπανίας μέσα στην Βαρκελώνη και με σκορ 3-0 στους τελικούς απέναντι στην Μπαρτσελόνα!
Η Ρεάλ νίκησε με 90-85 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο της στην φετινή σεζόν μετά από εκείνους της Ευρωλίγκας, του Κόπα Ντελ Ρέι και του Σούπερ Καπ Ισπανίας!
Η Ρεάλ έβαλε τις βάσεις της νίκης της στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο κυριάρχησε. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 14 πόντων (48-34). Οι «Μπλαουγκράνα» αντεπιτέθηκαν στην τρίτη περίοδο και με επιμέρους σκορ 33-17, προσπέρασαν με 67-65 στο τέλος του δεκάλεπτου.

Η Ρεάλ αντέδρασε στην τέταρτη περίοδο, ανέκτησε το προβάδισμα και ο Αντρές Νοτσιόνι με τρίποντο… σφράγισε την νίκη και την κατάκτηση του τίτλου (84-73) με τρία λεπτά να απομένουν για την λήξη του τρίτου τελικού της ACB Λίγκα.
Κορυφαίος της «Βασίλισσας» ήταν ο Τζέισι Κάρολ με 19 πόντους και τον ακολούθησαν οι Σέρχι Ροντρίγκεθ και Αντρές Νοτσιόνι, που σκόραραν από 11 πόντους. MVP των τελικών αναδείχθηκε ο Σέρχιο Γιουλ. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.
Για την Μπαρτσελόνα οι 29 πόντους του Άντε Τόμιτς δεν ήταν αρκετοί για να αποφευχθεί η ήττα και η απώλεια του τίτλου του Πρωταθλητή.

Σχετικά άρθρα