Απόλυτα σύμφωνος με το σκληρό μέτωπο των δανειστών ο Αντώνης Σαμαράς

25 Ιουνίου 2015
«Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης. Και ασφαλώς πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες.

«Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση», υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, την Τετάρτη λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. 


Συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού, με αφορμή ενδεχόμενη απώλεια δεδηλωμένης στην ψηφοφορία επί πιθανής συμφωνίας.

Στο ερώτημα εάν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση υπό τον κ.Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ απάντησε:

«Αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Δική μου επιδίωξη δε είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα. Κι αν απολεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας».
left.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
T. S. Eliot
Η Σκέψη της ημέρας
T. S. Eliot