Το… «Σέεφελντ» της διοίκησης

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τον βασικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού της νέας σεζόν και είναι η εποχή που «τρέχουν» οι παράγοντες λίγο πριν αρχίσει το τρέξιμο των ποδοσφαιριστών στην Αυστρία.
Το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί μέχρι να φύγει η ομάδα για το Σέεφελντ όπου θα κάνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της (ακολουθούν τα φιλικά σε Τουρκία και Ολλανδία), αναμένεται πλέον να έχει καθημερινές, ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.
Ο Ολυμπιακός περιμένει για τις ανακοινώσεις τον Μάρκο Σίλβα και ο Πορτογάλος θα είναι εδώ την άλλη εβδομάδα για να πιάσει δουλειά επί ελληνικού εδάφους, διότι ήδη η συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους είναι σε εξέλιξη.
Αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους παίκτες που ήδη έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός από την ελληνική αγορά, καθώς μόνον ο Γιαννιώτας έχει ήδη επισημοποιηθεί ως ερυθρόλευκος. Οι κινήσεις για τις μεταγραφές από το εξωτερικό, με την προσπάθεια για ένα σούπερ όνομα να συνεχίζονται. Παράλληλα με αυτές για την απόκτηση στόπερ, κεντρικού μέσου (ενός ή δύο), σέντερ φορ και εξτρέμ. Επίσης θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους παίκτες που απασχολούν ξένες ομάδες, όπως ο Ομάρ, ο Μασουακού, ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ρομπέρτο, ο Χάρα. Εάν ο Εντινγκά θα ακολουθήσει το δρόμο της αποχώρησης, όπως συνέβη με Μήτρογλου, Σαντάνα, Αφελάι. Και ποιοί από τους υπάρχοντες θα πάνε στην Αυστρία, όπως και πόσοι από τους δανεικούς θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία. Θα είναι ο Κολοβός, ο Γιαταμπαρέ και ο Ζντιέλαρ; Θα προστεθεί ο Καραμάνος; Πόσοι από τους νεοαποκτηθέντες «Έλληνες» θα ταξιδέψουν; Και ποιοί από την ομάδα Νέων;
Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Σίλβα και οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν μπροστά τους πολλές αποφάσεις να λάβουν. Με τις ανατροπές να είναι πάντοτε στο παιχνίδι.
Προεργασία σαφώς έχει γίνει, αλλά το καθοριστικό κομμάτι είναι μπροστά μας όσον αφορά στο σχεδιασμό. Κι από κει και πέρα υπάρχει πολύς χρόνος για τον προπονητή να κάνει τις επιλογές του για την τελική μορφή του ρόστερ ενόψει της νέας περιόδου, μέσα από τη δουλειά στην Αυστρία και την εικόνα των παικτών στα φιλικά του Ιούλη.
Τότε που για πολλούς παίκτες του ρόστερ θα είναι όχι απλώς φιλικά προετοιμασίας, αλλά σαν αγώνες… Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν την πιθανότητα να είναι στη λίστα της ομάδας τους τον Σεπτέμβρη για το κανονικό Τσάμπιονς Λιγκ…

Σχετικά άρθρα