Διαδηλώσεις: «Όχι σε νέα συμφωνία-μνημόνιο»

26 Ιουνίου 2015

Διαδηλώσεις κατά της νέας συμφωνίας με τους δανειστές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Γύρω στις 8 το απόγευμα ξεκίνησε από τα Προπύλαια πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη συμμετοχή του ΕΕΚ, η οποία αποτελούνταν από πολλές εκατοντάδες κόσμου και είχε επικεφαλής φοιτητικούς συλλόγους, ενώ τα κεντρικά συνθήματα απευθύνονταν ενάντια στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση του αντιεξουσιαστικού χώρου στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, ενώ στη συνέχεια ακούστηκε το κάλεσμα για την έναρξη της λαϊκής συνέλευσης της «Κάτω Πλατείας».

Η πραγματοποίηση της συνέλευσης είχε νωρίτερα επικοινωνηθεί μέσω Facebook, με προφανή την πρόθεση των διοργανωτών να αναβιώσουν οι πολυπληθείς λαϊκές συνελεύσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Η συνέλευση λοιπόν θύμισε τις συνελεύσεις του 2011 όσον αφορά τα προτάγματα της άμεσης δημοκρατίας και της αυτοοργάνωσης, αλλά βέβαια όχι όσον αφορά τη μαζικότητα αφού ξεκίνησε με μόλις κάποιες δεκάδες άτομα.

Σημειώνεται ότι οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την παρουσία των ΜΑΤ, ενώ νωρίτερα υπήρξε στη Βουλή και μια συγκέντρωση ατόμων του ακροδεξιού χώρου κατά του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και κατά της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Οι ελάχιστοι που συγκεντρώθηκαν κρατούσαν πλακάτ με ρατσιστικά συνθήματα όπως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι». 

efsyn.gr

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....