«Λύση των προβλημάτων χωρίς παρέμβαση της Κυβέρνησης»

Το “παρών” στη σημερινή Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έδωσε ο Φράντισεκ Λορινέκ. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA επανέλαβε την κάθετη θέση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο θέμα του αυτοδιοίκητου και τόνισε χαρακτηριστικά πως «η Κυβέρνηση χρειάζεται το ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο χρειάζεται την Κυβέρνηση».

Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του:

«Μεταφέρουμε χαιρετισμούς και καλή επιτυχία από τον Πρόεδρο της UEFA τον κύριο Πλατινί. Όπως γνωρίζετε η UEFA προσπαθεί να παρακολουθεί στενά τις ενέργειες των μελών της. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ΕΠΟ με την Ελληνική Κυβέρνηση. Και γνωρίζετε την ευαισθησία της UEFA. Η θέση μας είναι: Η Κυβέρνηση χρειάζεται το ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο χρειάζεται την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση πρέπει να στηρίζει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού ή της χειραγώγησης παιχνιδιών ή τις αθλητικές υποδομές. Αλλά σε θέματα διοίκησης του ποδοσφαίρου, το ίδιο το ποδόσφαιρο διαχειρίζεται τα θέματα του. Τα θέματα του ποδοσφαίρου πρέπει να αποφασίζονται από σας. Εσείς έχετε την εμπειρία, όπως ο Πρόεδρος σας που έχει υπηρετήσει το ποδόσφαιρο από πολλές θέσεις και γνωρίζετε τα θέματα του ποδοσφαίρου.

Η UEFA είναι ξεκάθαρη ότι οι Ομοσπονδίες πρέπει να λύσουν μόνες τους τα προβλήματά τους, χωρίς παρέμβαση της Κυβέρνησης. Τις τελευταίες ημέρες η εικόνα και η φήμη της FIFA υπέστησαν ζημία. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Το μήνυμα της UEFA είναι ότι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και τις επόμενες ημέρες θα λυθούν προβλήματα. Καταληκτικά η UEFA είναι πάντα κοντά σας, για αυτό άλλωστε είμαι και εγώ σήμερα εδώ. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τίποτε για τις Εθνικές Ομοσπονδίες, χωρίς τις Εθνικές Ομοσπονδίες. Πρέπει να εμπιστευτείτε την UEFA, γιατί και η UEFA εμπιστεύεται εσάς».

Σχετικά άρθρα