Επίθεση σε ξενοδοχεία στην Τυνησία - Πληροφορίες για 27 νεκρούς

26 Ιουνίου 2015

Επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον δύο ξενοδοχείων στην τουριστική πόλη Σους της κεντροανατολικής Τυνησίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών και υπάρχουν τουλάχιστον 27 νεκροί, σύμφωνα με το Reuters.

Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς, διευκρινίζοντας πως η επίθεση "πραγματοποιήθηκε σε δύο ξενοδοχεία" και πως "η επιχείρηση αυτή τη στιγμή συνεχίζεται".

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκεται επιτόπου δήλωσε πως ένας δράστης της επίθεσης που ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ κείτεται νεκρός στο σημείο που τον σκότωσαν οι αστυνομικοί.

Δεν είναι σαφές αν υπήρχαν και άλλοι δράστες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η εθνική τηλεόραση είχε μεταδώσει προηγουμένως πως πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε παραλία μπροστά από ξενοδοχείο στην τουριστική ζώνη της Σους, ενός από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Τυνησίας που προσελκύει επισκέπτες από την Ευρώπη και από γειτονικές χώρες της βόρειας Αφρικής.

Αρκετοί τουρίστες προκειμένου να γλυτώσουν έτρεξαν από την παραλία και βρήκαν καταφύγιο στα δωμάτιά τους, ενώ χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία μέσα από το δωμάτιο ενός Βρετανού τουρίστα που οχύρωσε την πόρτα του δωματίου του με όποιο έπιπλο βρήκε πρόχειρο.

www.real.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ